Ужгородське державне музичне училище відсвяткувало ювілей

Ужгородське державне музичне училище відсвяткувало ювілей
Чимало компліментів на адресу вишу та його колективу, яке відзначало 70-річчя прозвучало від гостей

 

27 травня в залі обласної філармонії гучно, яскраво та велелюдно свій поважний ювілей святкувало Ужгородське державне музичне училище ім.Д.Задора – навчальний заклад, що, без перебільшення, відіграє ключову роль у розвитку музичного мистецтва Закарпаття.

За час свого існування заклад вишколив плеяду блискучих артистів, композиторів, музикознавців, педагогів – загалом більше п'яти тисяч випускників. Чимало з них складали та складають основу професійних і самодіяльних колективів, музично-педагогічних закладів не тільки рідного краю та України, але й близького і далекого зарубіжжя. Назвати хоча б такі імена, як Гізелла Ціпола, Євген Станкович, Анатолій Затін, Йожеф Ермінь, Етелла Чуприк, Еміл Сокач, Віктор Плоскіна та багато інших відомих постатей.

Святковий настрій, який панує в концертній залі, надовго залишається в пам’яті, яскраві моменти стають незабутніми. Готуючи концертну програму, обираючи репертуар, виконавці мимоволі об’єднують на одній сцені різні культури, традиції, епохи, стилі, даючи волю живому спілкуванню мовою музики, - йдеться на офіційному сайті училища.

70-річчю Ужгородського державного музичного училища імені Дезидерія Задора присвятили і сьогоднішній концерт, який відбувся у великій залі обласної філармонії. Кращим викладачам училища грамоти міської ради вручив заступник міського голови Олександр Білак.

 

28 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів