У Хусті розпочався фестиваль людей із особливими потребами

У Хусті розпочався фестиваль людей із особливими потребами
Розпочався захід спільною ходою всіх учасників центральною вулицею Хуста під гаслом «Схід і Захід - єдина Україна».

 

107 учасників із різних міст України: Києва, Івано-Франківська, Сум, Чернівців, Самбора, Херсона, Одеси, Запоріжжя, Чернігова, Дніпропетровська, Ужгорода, Мукачева, Іршави, гості з Словаччини, Молдови та Білорусії з`їхалися сьогодні, 27 травня, до Хуста на щорічний Міжнародний фестиваль «Долина нарцисів».

«Цією ходою ми хотіли показати, що Україна - єдина, що на Закарпатті живуть доброчинні люди, які підтримують наших бійців, вболівають за націю, адже, проводячи будь-які заходи, не можна забувати про те, що коїться в державі. Таким чином ми висловили свою підтримку і небайдужість», - ділиться з «ГК» головний організатор фестивалю, голова благодійного фонду «Любов» Любов Яцук. – Власне фестиваль проводимо кожного року, щоб показати не проблеми, а здобутки людей із особливими потребами, тому що вони дійсно є особливими, ці люди є надзвичайно творчими і можуть дуже багато. Хочемо, щоб наші гості відчули, що вони для нас завжди бажані й потрібні. У зв`язку з тим, що День інваліда відзначають взимку, коли людям, особливо візочникам, взагалі важко вийти кудись, кілька років тому виникла ідея започаткувати фестиваль у нашому мальовничому місті. Тим більше тепер, маючи оновлений Хуст, ми ще з більшою радістю приймаємо гостей і пишаємося нашим містом».

На центральній площі патріотичним флешмобом гостей зустрічали вихованці Буштинської гімназії-інтернату – хореографічний колектив «Квіти Карпат» (кер. О. Кепіч). Опісля розпочалася власне концертна програма. Неймовірні емоції присутнім подарували виступи танцюристів Сергія Сіверського та Тетяни Луценко, Ірини Казимир та Антоніни Кривобок, Олени Глушко з Києва, Миколи Баландіна та Лілії Марейченко, Наталії Капустян і Романа Шевченка з молодіжного центру інвалідів м. Канів «Відродження», Анітти Салатай. Своєю ніжністю вразив вальс у виконанні чемпіонів України та Європи Наталії Беспалової та Сергія Савельєва, які нещодавно повернулися з Фінляндії.

Чудовим подарунком для гостей стали хореографічні композиції «Гуцулка» та «Гопак» від вихованців Буштинської гімназії-інтернату. Додали святкового настрою виступи учасників із Молдови та Білорусії. А на завершення заходу свої музичні подарунки презентували талановиті прихожани трьох хустських церков.

Загалом фестиваль триватиме до 31 травня. Тож завтра на учасників чекає не менш насичена концертна програма в диско-барі «Дружба», а на третій день - різні цікаві екскурсії та подорожі, - повідомляє Голос Карпат

 

 

28 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів