Свято смаку на Закарпатті
Про це на своїй сторінці усоціальній мережі Фейсбук повідомив Oleksandr Koval.
“Регіональні продукти та виробники от уже останнє десятиліття в Закарпатті стали причиною для візитів не лише туристів, але й фахівців, експертів, для вивчення досвіду, обміну навичками та технологіями. Кожен з них вкладає у свій продукт не лише час, гроші, нерви, але й підтримує традиції, відроджує історію, та прагне донести натуральність смаку. А споживач, вже дає свою оцінку. Можна сказати одне, регіональні традиційні продукти, що виготовляються в Закарпатті вже стали певним брендом, та є бажаними на столах гурманів.
Продукція, яка робиться руками, а сировина без стимуляторів росту, антибіотиків, чи інших хімічних компонентів заслуговує на увагу зі сторони споживача.
Окрім представлення унікальних місцевих виробників,на території Корчма Підкова відбулась презентація виробництва пасти, та страв з часнику (пиріг з часнику та грибів, часникова поливка).
Смакувало морозиво з овочевими смаками (хрін, ягоди) від La Bouchee & Fabbrica Drugetti. Доречі, часник має назву Турянський! Що дуже гарно рекламує край де виготовляється.
Так само, як і вироби з Нижнього Селища, сир: Селиський, Нарцис Карпат та Хуст від Селиська сироварня та мясна група від Еко-ферма “Зелений гай”.
Широкий спектр продуктів представлено Дегустацiйний зал с.Ботар та Медовий дім. Серед перечинських продуктів, окрім часнику були свіжі гливи, унікальні фруктові чіпси та пакування з регіональним брендингом від Оксана Маріаш.
Були й сиропи та соки з Перечина. Представлено лінію вина заводу Котнар.
Окремо слід відзначити, що був гість з Сербії, якій презентував унікальну продукцію: закуска з перцю та палинька.
Між іншим, погодили та прийняли рішення утворити асоціацію виробників регіональних продуктів Закарпаття.
Групи товарів різні, окрім виробників є й місцеві заклади харчування Корчма Підкова Графський Двір La Bouchee & Fabbrica Drugetti, очікується приєднання і підприємств індустрії туризм
За 3 місяці погодили зробити та представити концепцію, наші цінності, принципи роботи. Адже, вже сьогодні є десятки дегустаційних залів, що пропонують місцеві продукти, але не всі вони можуть гарантувати якість та походження продукту. Серед цілей обєднання, передбачається й захист інтересів, гарантування якості продукту.”
-->
До теми
- Медики обласної клінічної лікарні консультуватимуть військових разом із американськими колегами
- На Закарпатті зростає захворюваність дітей на туберкульоз
- У Закарпатській обласній станції переливання знову нестача крові
- Єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій провів чин оновлення храму ПЦУ в обласному центрі
- Онлайн-музей історії геноциду ромів під час Другої світової війни презентували в Ужгороді
- Закарпатська митниця у День кінолога - про те, як чотирилапі помічники впольовують приховані наркотики, зброю, сигарети, бурштин і навіть валюту
- 17 пожеж в екосистемах сталося на вихідних на Закарпатті, знищено 9 га сухостою та чагарників
- Вітаємо з Великоднем!
- Минулоріч на Закарпатті від туберкульозу померла 141 людина
- Команда Chysto.de запрошує на перший у цьому році екопікнік у Карпатах
- Шандор Кіш. Ужгородець, який загинув у перший день повномасштабної війни
- На Закарпатті лікарі врятували руку пораненому військовослужбовцю
- "Усіх людей лякає війна, але якщо ти стоятимеш осторонь — вона лякатиме більше", — піротехнік Мар'ян Лазар
- Фест файно: на Закарпатті пройшов пластовий лижний табір Фест
- На 40% впала народжуваність на Закарпатті впродовж 2023 року
- В обласному центрі нейрохірургії та неврології проводять операції пацієнтам з епілепсією
- «Одного разу нашу точку засікли й накрили мінометним вогнем. Найближчі міни падали за 20 метрів…» Історії з фронту від 128-ї бригади
- У лютому побачить світ нова прозова збірка закарпатця Андрія Любки "Війна з тильного боку"
- Мукачівка здала 32 літри крові за 42 роки і стала Почесним донором України
- Сімейний успіх SHEMAX у фокусі Forbes
До цієї новини немає коментарів