Москаль переконав суд, що вулиці в закарпатському селі мають називатися так, як він сказав

Москаль переконав суд, що вулиці в закарпатському селі мають називатися так, як він сказав
Суд скасував рішення сільради, яка змінила назви вулиць, перейменованих Москалем на честь загиблих військових.

 

Мукачівський міськрайонний суд розглянув адміністративний позов Закарпатської ОДА до Івановецької сільради (Мукачівський район) щодо перейменування топонімів у рамках закону про декомунізацію. Сторону позивача на суді представляв особисто голова ОДА Геннадій Москаль.

Справа стосувалася рішення сільради, яка всупереч закону змінила назви вулиць, перейменованих розпорядженням голови ОДА. Особливе обурення викликало рішення сільських депутатів щодо вулиць Альберта Падюкова та Василя Лавкая в Клячанові (це село належить до Івановецької сільради) – двох добровольців, які загинули, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України на Донбасі.

– У сільради, а потім і сільського голови було дев’ять місяців на виконання закону про декомунізацію, – заявив на суді Г.Москаль. – Я особисто направив їм листа з нагадуванням про необхідність перейменування прокомуністичних топонімів. Сільська влада всі строки пропустила, а коли я в рамках наданих законом повноважень виконав закон своїм розпорядженням, у тому числі перейменував вулиці Жовтневу та Ворошилова на Альберта Падюкова та Василя Лавкая, депутати зібрали сесію й змінили ці назви на свій розсуд – Виноградну та Нивлянську.

Альберт Падюков був бійцем батальйону «Айдар», а Василь Лавкай – Правого сектору. Обидва вони проживали в Клячанові й поховані на сільському кладовищі. Розпорядження голови ОДА обов’язкове для виконання на всій території області й може бути скасоване тільки Президентом України або Окружним адміністративним судом, тому рішення сільради незаконне. А з морально-етичної точки зору це плювок в обличчя всім патріотам, що захищають Україну на Донбасі.

Відповідач, сільський голова Іванівців, на судовому засіданні не зміг пояснити, чому не виконав закон про декомунізацію у передбачений термін, а на проголошення рішення суду взагалі не з’явився.

Постановою Мукачівського районного суду позов Закарпатської ОДА задоволено повністю. Рішення Івановецької сільради щодо перейменування вулиць визнане незаконним і скасоване.

 

Прес-служба Закарпатської ОДА

 

29 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів