Закарпатські рятувальники привітали учнів школи-інтернату зі святом Останнього дзвоника

Закарпатські рятувальники привітали учнів школи-інтернату зі святом Останнього дзвоника
31 травня у Часлівецькій загальноосвітній спеціальній школі-інтернаті пролунав останній дзвоник. І звісно ж, на урочистій лінійці були присутні представники Управління ДСНС України у Закарпатській області, оскільки вже більше десяти років рятувальники краю тримають шефство над цим навчальним закладом. Сьогодні сотня дітей отримують базову середню освіту в стінах Часлівецької школи. Шестеро з них наразі завершили дев'ятий клас і готуються здобувати певний робітничий фах.

 

Під час урочистостей із нагоди закінчення навчального року дітлахи продемонстрували власні таланти у співі й декламуванні віршів, після чого перед присутніми з вітальними словами виступили керівництво закладу й рятувальники. Крім цього, останні, за традицією, вручили представникам школи благодійну допомогу.

Як зазначив директор Часлівецької загальноосвітньої спеціальної школи-інтернату І-ІІ ст. Михайло Михайлочко, увага рятувальників є надзвичайно важливою для розвитку дітей: "Юридично наш навчальний заклад вважається закритою установою. Але соціалізація дитини мусить проходити через спілкування, через відвідування якихось громадських місць, через суспільні відносини. І от коли рятувальники, відриваючись від своїх прямих обов'язків, приходять до них – я вважаю, що це дуже корисно і дає великий позитивний результат для соціалізації дітей".

У свою чергу, начальник відділу персоналу Управління ДСНС України у Закарпатській області Олександр Беспалько запевняє – рятувальники роблять усе, що в їхніх силах: "Наша матеріальна допомога є, так би мовити, краплею в морі, але це щиро від душі, від колективу рятувальників. І можливо, саме ця крапля допомоги стане рятівною для дітей. Я вірю, що в майбутньому вони також своїми діями намагатимуться допомагати людям".

Загалом рятувальники декілька разів на рік навідуються до підшефного навчального закладу в с. Часлівці. Зазвичай їхні візити припадають на 1 вересня, День святого Миколая та останній дзвоник. І щоразу гості дарують школярам необхідні речі або просто солодощі, яким молодь завжди радіє.

Повідомили в Управлінні ДСНС України у Закарпатській області

 

31 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів