WWF Польща представить українським фермерам електричні огорожі проти хижаків

WWF Польща представить українським фермерам  електричні огорожі проти хижаків
Біля села Ужок (Закарпаття) завтра (1 липня) будуть встановлені перші електричні огорожі, що захищатимуть худобу та пасіки від несподіваних візитів великих хижаків.

 

Електричні огорожі мають зняти гостроту конфлікту між людиною та дикими звірями. Як відомо, для хижаків державні кордони не є перешкодою, вони живуть у природі, без меж. Тому берегти спільні прикордонні популяції вовків та ведмедів потрібно разом.

«Хижаки, що живуть у польських Східних Карпатах, є не тільки «польськими» вовками та ведмедями. Захист їх популяцій повинен здійснюватись разом з відповідними природоохоронними заходами в Словаччині та Україні. Тому WWF Польща ініціювала перші заходи у наших сусідів» – Пьотр Нєзнаньскі, WWF Польща.

WWF Польща представить українським фермерам перші чотири огорожі, які учасники зможуть змонтувати безпосередньо під час семінару.

Крім заходів в Україні, WWF Польща розповсюдила 17 комплектів електроогорож у Малопольському та Підкарпатському воєводствах Польщі. У попередні роки польським тваринникам передано понад 100 огорож і 50 огорож — бджолярам. Використання таких охоронних засобів покращує рівень сприйняття хижаків у суспільстві. Ці огорожі є також доказом існування інших, кращих шляхів вирішення потенційних конфліктів людини з вовками та ведмедями, аніж вбивати.

Східні Карпати є найважливішим рятівним притулком для вовків та ведмедів у Польщі та Україні. Ця територія має також унікальне значення для цілого Європейського Союзу.

Людині не доведеться вбивати хижаків, якщо є інші більш надійні та цивілізовані методи співіснування.

 

Джерело: «Карпатський об’єктив»

 

31 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів