Москаль закликає місцевих політиків не робити політику на дітях

Москаль закликає місцевих політиків не робити політику на дітях
Сьогодні голова ОДА Геннадій Москаль та генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайло обговорили деталі проведення на Закарпатті акції, приуроченої до 160-річчя народження Арпада Фесті – угорського художника, автора відомої панорами про прибуття угорців у Карпатську низовину.

 

Акція викликала спекуляції в середовищі правих організацій, які поширили заяви про начебто ревізіоністські наміри Угорщини відносно Закарпаття.

Ці заяви були спростовані організатором заходів – фондом «Фесті-Керкийп», який відмежувався «від усяких політичних питань, які можуть скласти ревізіоністські враження під час організованого разом з дітьми ряду святкувань».

Як ідеться у відповідній заяві, «…фонд і надалі відмежовується від правих та ультраправих рухів, як у минулому, так і теперішньому та в майбутньому часі не бажає з ними та їм подібними організаціями співпрацювати».

Й.Бугайло поінформував, що в «Днях пам’яті Арпада Фесті» не братимуть участі представники політичних сил (тим більше ультраправого спрямування), а Г.Москаль закликав місцевих політиків припинити надумані спекуляції довкола акції й не робити політику на дітях.

Нагадаємо, раніше СБУ повідомила, що попередила імовірну провокаційну акцію на Верецькому перевалі. 

 

01 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів