Москаль на Закарпатті знайшов чергових хабарників. І нічого зробити не можна

Москаль на Закарпатті знайшов чергових хабарників. І нічого зробити не можна
На Закарпатті різко зменшилася кількість житла, що здається в експлуатацію.

 

- Незважаючи на заробітчан, які протягом останніх років є головними інвесторами Закарпаття й більшість зароблених грошей вкладають у будівництво, за 1-й квартал цього року введення житла в експлуатацію в області зменшилося на 13 відсотків, –  повідомляє голова ОДА Геннадій Москаль. –  А станом на сьогодні цей процес практично припинився. Причина в тому, що за кожен квадратний метр житла Архітектурно-будівельна інспекція встановила таксу – 2,5 долара хабара. А для тих, хто відмовляється платити, знаходяться різні способи відмовити в реєстрації.

Гроші збираються з вказівки київського керівництва й туди ж цілеспрямовано направляються. Обласна держадміністрація не має впливу на архітектурно-будівельну інспекцію, оскільки вона підпорядковується безпосередньо Києву.

Перед виборами всі говорили, що зламають корупційні схеми Януковича й проведуть децентралізацію. А насправді все залишилося як було – система корупції, хабарництва, «схем» залишається, ніхто ламати її не береться. Я ще раз звертаються до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням здійснити реальну децентралізацію й повернути в підпорядкування обласних державних адміністрацій структурні підрозділи (в тому числі  архітектурно-будівельну інспекцію), жорстко централізовані в період Януковича. Зламати насаджені Києвом корупційні схеми без сприяння центральних органів державної влади неможливо.

Прес-служба Закарпатської ОДА

 

02 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів