Мільйон гривень до бюджету Закарпаття

Мільйон гривень до бюджету Закарпаття
Протягом січня-травня поточного року до місцевих бюджетів Закарпатської області платники податків перерахували 991,5 млн грн. Сума сплачених податків протягом п’яти місяців 2016 року на 358,4 млн грн більша, ніж за аналогічний період минулого року.

 

Як свідчить статистика, найбільше збагатили місцеві бюджети податок на доходи фізичних осіб – майже 540 млн грн, акцизний податок з реалізації підакцизних товарів – понад 180 млн грн та єдиний податок – більше 118 млн грн.

Варто зазначити, що у розрізі сплати податків та зборів до місцевих бюджетів, що контролюються органами ДФС області, найбільше надходжень забезпечено Мукачівською ОДПІ – майже 210 млн грн; на другому місці ДПІ у м. Ужгороді – понад 206 млн грн; третє місце – Ужгородська ОДПІ – більше 136 млн грн.

Фахівці органів ДФС області зазначають, що вдале використання коштів, які надходять до місцевих бюджетів дозволить ефективно розвивати економіку регіону. Відтак однією з найважливіших умов повноцінної діяльності місцевого самоврядування є забезпечення його фінансової незалежності шляхом зміцнення фінансової бази. Таким чином, на сучасному етапі, невідкладним завданням для органів фіскальної служби є підвищення ефективності формування доходів місцевих бюджетів, що призведе до збільшення їх обсягів і сприятиме підвищенню їх впливу на хід соціально-економічного розвитку району, підвищенню рівня зайнятості, зростанню якості послуг, що надаються громадянам, розв’язанню невідкладних соціальних проблем.

Відділ організації роботи ГУ ДФС у Закарпатській області

 

02 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів