Українські ракети-носії вивели на орбіту 9 іноземних супутників

Станція космічного спостереження в Австралії одержала сигнал від телекомунікаційного супутника Telstar-18, який не зміг вийти на заплановану орбіту, як передбачається, через збій у роботі двигуна ракети-носія "Зеніт-3SL". Зараз супутник перебуває на перехідній орбіті, повідомив заступник генерального конструктора Державного конструкторського бюро імені Янгеля Анатолій Агарков.

 

За його словами, точні дані про причини відхилень при запуску будуть відомі пізніше.

Запуск ракети був здійснений з плавучої платформи в Тихому океані 29 червня о 6:59 за київським часом у межах програми "Морський старт". Друге ввімкнення маршового двигуна розгінного блоку ДМ-СЛ пройшло в позаштатному режимі, і супутник не зміг досягти запланованої орбіти.

Американський телекомунікаційний супутник Telstar-18 важить більше 4,5 тонн. Він устаткований 54 передавачами для забезпечення зв?язку, у тому числі інтернету, в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Супутник повинен був експлуатуватися підрозділами американського концерну ?Loral Space and Communіcatіons? разом з компані?ю APT з Гонконгу, якій належить частина апарата, що одержала позначку Upstar 5.

Крім українського конструкторського бюро імені Янгеля, у реалізації проекту "Морський старт" беруть участь американська компанія ?Boeіng Commercіal Space Company?, російська ракетно-космічна корпорація "Энергия", норвезька фірма ?Kvaerner Marіtіme a.s.? й аерокосмічне підпри?мство України "Південмашзавод".

 

30 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів