Презентація однієї з найдавніших збережених книг відбудеться на Закарпатті

Презентація однієї з найдавніших збережених книг відбудеться на Закарпатті
5 червня 2016 року у Королеві на Виноградівщині відбудеться презентація факсимільного видання «Королевського Євангелія 1401 року" – найдавнішої нині збереженої книги, яка була створена на Закарпатті. Королевське Євангеліє було переписане 1401 року в Королівському (Нелабському) замку, переписувач пам?ятки – Станіслав Граматик. Цьогоріч книзі виповнюється 615 років.

 

Пам?ятку опрацювали фахівці кафедри дизайну Закарпатського художнього інституту на чолі з кандидатом мистецтвознавства Одаркою Сопко (Долгош). Робота тривала упродовж 5–ти років. Консультантами виступили завідувач відділу історії української мови Інституту української мови НАН України Василь Німчук, завідувач відділу археології Закарпатського краєзнавчого музею Йосип Кобаль.

 

У додатку до факсимільного видання Королевського Євангелія 1401 року представлено результати наукового вивчення рукопису: показано історію його відкриття, історичні умови, за яких пам?ятку було створено, досліджено книгу з погляду лінгвістики і мистецтвознавства.

 

Нагадаємо: нещодавно видавництво «Ґражда» за книгу «Королевське Євангеліє 1401 р.» здобуло гран-прі «Книга-фесту – 2016».

Місце презентації: Королівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 (Виноградівський район, смт Королево, вул. Тисова, 4)

Дата: 5 червня 2016 року

Час: 14:00

Джерело: Голос Карпат

 

 

04 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів