Справжнє бджолине свято відбулось в одній із хустських шкіл

Справжнє бджолине свято відбулось в одній із хустських шкіл
У Хустській спеціалізованій школі I-III ст.№3 відбувся неординарний захід під назвою «Мед із дідусевої пасіки».

 

 

 Його автором стала вчитель-методист Наталія Олександрівна Мязик, а головними героя – учні 2-А класу.

«На створення подібного заходу нас підштовхнула одна із тем у природознавстві, а саме її завдання, що полягало в розробці проекту «Як бджоли готуються до зими». Оскільки у нашому класі вчиться хлопчик Ерік Тракслер, дідусь та прадідусь якого займаються пасічництвом, ми вирішили підготувати власний масштабний проект, присвячений бджолам – найкориснішим комахам на землі, які не просто дають солодкий, запашний, поживний, цілющий, ні з чим незрівнянний продукт, але й демонструють неабияку організованість та працелюбність у своїй нелегкій праці, - ділиться з «ГК» педагог пані Наталія.

На цікавому дійстві школярі уособлювали себе з бджілками - і не тільки в переносному значенні, перебираючи від них найкращі риси: охайність, працьовитість, згуртованість,- але й переодягалися в маленьких Божих мух і кружляли в «бджолиному танку» з веселими піснями та віршами, присвяченими працелюбним комахам.

Вабили око й піднімали святковий настрій чудові декорації, підготовлені зусиллями дружніх батьків, які немов ті бджілки, згуртувалися в бажанні якнайкраще оздобити неординарну подію.

Родзинкою ж заходу став візит гостя –  відомого в краї пасічника з величезним досвідом, добродійника та мецената, почесного громадянина м. Хуст Йосипа Рачка. Шанований метр закарпатського бджолярства не просто завітав до школярів, а приніс чимало цікавинок. Так, Йосип Йосипович продемонстрував дітям рамку для вулика, спеціальний одяг для збирання меду, який захищає від укусів бджіл, - загалом його виробам був присвячений цілий стенд. Також він розповів чимало цікавих фактів про карпатську бджолу, радо поділившись своїм багатим досвідом із малечою. Щедрий гість презентував шкільній бібліотеці та учням видання «Хуст. 925 років», а ті, в свою чергу, теж зробили для нього приємний сюрприз – на згадку про захід подарували величезну ексклюзивну бджолу з лози, виготовлену ізянською майстринею.

Варто відзначити, все свято супроводжувалося пізнавальними слайдами, що в цікавій формі ознайомлювали дітей із бджолярством, як народним промислом, наочно доповнювали пізнавальні розповіді класного керівника Наталії Олександрівни про його історію розвитку пасічництва, демонстрували, як виникли і якими були перші вулики.

Не могли обійти учні зі своєю наставницею власне й образ мудрого пасічника, використавши творчість відомих закарпатських письменників і поетів, зокрема Степана Жупанина. Та найсолодшим моментом заходу стала дегустація продуктів бджільництва, до якої із задоволенням долучилися не тільки учні, але й батьки та гості заходу.

 

06 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів