Уже в п'ятницю станемо ближчі до безвізового режиму

Уже в п'ятницю станемо ближчі до безвізового режиму
Питання про скасування візових вимог для українських громадян включено до порядку денного засідання Ради Євросоюзу 10 червня, але, найімовірніше, дискусія продовжиться на технічному рівні наступного тижня.

 

Про такий сценарій процесу візової лібералізації для України, Грузії, Туреччини та Косова власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі розповів співробітник керівної інституції Європейського Союзу.

"Міністри юстиції та внутрішніх справ країн-членів ЄС обговорять питання скасування візового режиму для України, Грузії, Туреччини та Косова на засіданні Ради ЄС 10 червня у Люксембурзі. Але на 14 червня ще заплановані консультації на робочому, технічному рівні з цього питання. Відтак, я не виключаю, що міністри у п'ятницю не дійдуть остаточної згоди. Але проблема тут не в Україні", - розповів співрозмовник агентства.

Він підтвердив, що деякі країни ЄС хочуть відтермінувати надання безвізового режиму цим чотирьом країнам, які перебувають на різних стадіях відповідності визначених критеріїв для цього. Зокрема, Україна та Грузія вже повністю виконали свої зобов'язання за планами дій з візової лібералізації.

Більшість країн ЄС та переважна більшість депутатів Європарламенту виступають за якнайшвидше або негайне скасування візового режиму для України.

Остаточне рішення про безвізовий режим для українців має бути узгоджено на тристоронньому рівні Ради ЄС, Європарламенту та Єврокомісії. Найімовірніше, це не станеться до початку перерви у політичному сезоні ЄС. Відтак на скасування візових вимог для громадян України слід очікувати не раніше осені.

Джерело:www.ukrinform.ua

 

07 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів