Широти "зеленого" туризму на Закарпатті розширяться

Широти "зеленого" туризму на Закарпатті розширяться
Таких місць цьогоріч побільшає.

 

В останні роки поняття зеленого туризму на теренах Закарпаття стало не тільки ближче краянам, а й самі його широти значно розширилися. Безумовно, особливу увагу тут відведено лісгоспам, які повинні не тільки турбуватися про збереження лісів, а й створювати належні умови для комфортного відпочинку туристів. Про це заявив керманич Закарпатського ОУЛМГ Валерій Мурга під час засідання за круглим столом, 7 червня.

- Хороші місця відпочинку для людей сприяють подальшого збереження лісових багатств. Рекреаційні пункти відпочинку, які зроблені силами лісівників дають можливість туристам повноцінно насолоджуватися природою, при цьому забути про стихійні місця ночівлі, розведення багать і паркінг транспорту.

На даний момент на території усіх лісгоспів Закарпаття зроблені такі пункти і навіть більше, наразі роботи в напрямку підготовки рекреаційних пунктів, зон відпочинку і оглядових майданчиків тривають. Впевнений, що для підвищення туристичної привабливості регіону у цій сфері мають працювати висококваліфіковані екскурсоводи, інструктори-провідники спільно з працівниками лісового господарства які знають найкращі туристичні цікавинки. До прикладу, у сусідній Словаччині всі пішохідні маршрути для активного відпочинку добре промарковані, складність позначена квітами, є інформаційні щити. Таким чином, мандрівник завжди може оцінити свої сили і не створити неприємності собі та рятувальникам, і нам ми маємо підвищувати свій рівень, - зазначає Валерій Мурга.

- Перш за все, такі зони намагаються розташувати уздовж доріг і поблизу природних пам'яток, які приїжджають дивитися туристи. Керівник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства зазначає, що подібна практика створення рекреаційних пунктів - це шлях до виховання і любові до навколишнього середовища. Він також вказує на те, що крім комфортного перебування в лісі туристи з численним стендом черпають інформацію про світ фауни і флори, гриби, знайомляться з правилами поведінки в лісі й про штрафи, які передбачені за порушення порядку, - додав начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Довідково: Туристисне маркування - це система спеціальних умовних позначень, які наносяться на різні предмети або встановлюються на місцевості для розмітки рекомендованих маршрутів туристських подорожей, походів і прогулянок.

Вона включає різні види марок, напрямних стрілок, покажчиків маршрутів та інших знаків, які в своїх символах, формі, кольорі і буквено-цифровому коді несуть необхідну для туриста шляхову інформацію про напрямки і відстанях до об'єктів туристично-екскурсійного огляду і обслуговування, про місця, призначених для привалів, природні перешкоди і небезпечні ділянки, про рекомендовані або забороні форми поведінки туристів на маршруті.

Нагадаємо, зелений туризм розвивають на Свалявщині.

 

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

10 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів