Головна газета Закарпатської області більше не «державна»?

Головна газета Закарпатської області більше не «державна»?
Якщо вірити депутатам Закарпатської обласної ради, то такою вона буде вже з наступного року. Поки що ж фінансування видання залишатиметься на обласному бюджеті.

 

Сьогодні ж рішенням обласної ради у виданні Закарпатської ОДА та обласної ради «Новини Закарпаття» розпочали активний процес роздержавлення. Відповідне рішення у вівторок, 14 червня, прийняли депутати Закарпатської обласної ради.

Зокрема, у проекті рішення сказано, що депутати вирішили «реформувати редакцію газети «Новини Закарпаття» Закарпатської обласної ради і обласної державної адміністрації під час другого етапу реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій». У цьому процесі депутати збираються «вийти в строки, передбачені законодавством для другого етапу реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій обласної ради та облдержадміністрації, зі складу співзасновників друкованого засобу масової інформації «Новини Закарпаття» з перетворенням редакції членами її трудового колективу у суб'єкт господарювання зі збереженням назви, цільового призначення, мови видання й тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації».

Окрім того, цим же рішення депутати погодилися «укласти угоду (договір) про зміну складу співзасновників та збереження назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації з редакцією після її перетворення відповідно до вимог Закону України “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації” у суб'єкт господарювання».

 Надалі голова ради спільно з головою облдержадміністрації утворять комісію з перетворення редакції газети «Новини Закарпаття» та визначать її персональний склад.

uzhgorod.net.ua

 

14 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів