Плануєте відпочинок в Україні? Тоді вам сюди!

Плануєте відпочинок в Україні? Тоді вам сюди!
Тож до вашої уваги підбірка найкращих пляжів України, де можна весело і недорого набратися сил. При цьому місця з нашого списку поки не дуже розкручені в Україні, тому натовпів відпочиваючих тут немає. Правда, і цивілізація присутня не скрізь, але це компенсується розкішними пейзажами, тишею і чистою водою.

 

Блакитні озера в селі Олешня Чернігівської області Тут тебе чекають найчистіша вода і прохолода соснового лісу. Озера – їх чотири, площа найбільшого – 25 га – утворилися після затоплення кар’єрів, де добували кварцовий пісок. Водойми знаходяться в хвойному лісі, завдяки чому повітря тут вважається цілющим. Місце вже трохи облагороджене: можна відпочивати не тільки з наметами, але і в будиночках неподалік.

Озеро Віта в селі Нижнє Студене Закарпатської області Той щасливий випадок, коли в Карпатах є де купатися. Озеро знаходиться на території однойменної бази відпочинку в горах на висоті 800 м над рівнем моря (висота вважається ідеальною для здоров’я). Саме озеро дуже глибоке – місцями до 15 метрів. Але від нього зробили відведення і побудували два розкішних басейна: для дорослих і дитячий. Частина пляжу – привізний пісок. І все це в оточенні лісу. До найближчого села 2 км.

Біле озеро біля села Рудка Рівненській області Водойму, до речі, називають озером молодості, бо у воді багато гліцерину, і шкіра після купання стає дуже м’якою. Її навіть свого часу возили в бочках по залізниці польським панночкам. Та й сьогодні вода в озері дуже чиста – проглядається на два метри, для водойми з піщаним дном це багато. На березі побудовані кілька пансіонатів і баз відпочинку, але можна відпочивати і з наметами. Інфраструктура розвинена непогано – є де поїсти-потанцювати, працюють прокати човнів і катамаранів.

Бакотська затока біля Кам’янця-Подільського Хмельницької області Привертає особливим мікрокліматом, красивими скелястими берегами і цілющими мінеральними джерелами. На Бакотській затоці багато сонця і практично немає вітру – через скелі, які оточують місцевість. На 1 квадратний метр тут, до слова, доводиться стільки тепла, скільки і в Ялті. Найвища скеля – Біла – 120 метрів! У ній за часів Київської Русі був вирубаний монастир, поруч з яким досі б’ють мінеральні джерела (корисні при безплідді, проблемах із зором і серцем).

Бірючий острів на Азовському морі в Херсонській області Знаходиться в кінці Федотової коси, яка розділяє Азовське море і Утлюцький лиман. Для тих, хто трохи знайомий з регіоном, – це приблизно за дев’ять кілометрів від відомої в Україні Кирилівки. Натовпи туристів на Бирючий поки не добралися, так що його багатокілометрові пляжі ще можна назвати безлюдними. Особливості відпочинку – можливість побачити антилоп і оленів в Азово-Сиваському національному природному парку, а також побувати в незвичайній Школі вітрів і дізнатися, що таке кайтсерфінг.

Джерело: www.turystam.in.ua

 

16 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів