Одна із закарпатських шкіл - переможець проекту "GoGlobalcamps"

Одна із закарпатських шкіл - переможець проекту "GoGlobalcamps"
У червні в Горондівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів розпочав роботу літній мовний табір з денним перебуванням „Мрія”. Небуденність цієї події полягає в тому, що протягом двох тижнів 100 дітей (учні 2-8 класів) відпочиватимуть і навчатимуться за спеціальною програмою, а допомагатимуть їм удосконалювати свої знання й навики володіння англійською мовою волонтери, у тому числі й іноземні.

 

Завдяки ініціативності та наполегливості вчителів англійської мови школа взяла участь у проекті, ініційованому компанією GoGlobal спільно із Міністерством освіти і науки України, Посольством Сполучених Штатів в Україні та громадськими організаціями різних типів щодо нового формату організації та проведення пришкільних англомовних таборів в Україні й увійшла до числа переможців проекту „GoGlobalcamps”.

Основним завданням команди проекту є показати дітям, що вивчення мов – це легко і просто, що літній табір може бути веселим, розважальним та яскравим. До речі, 2016 рік проголошено Роком англійської мови в Україні. Розробити нову концепцію мовних таборів ініціаторів проекту „GoGlobalcamps” надихнуло те, що наразі доступ до сучасних та цікавих мовних таборів, через їх ексклюзивність та нішевість, має дуже вузьке коло дітей. Більшість батьків фінансово неспроможні відправити школярів за кордон у мовний табір. Тому було вирішено організувати такі табори в Україні та зробити їх доступними для багатьох. Із понад 3000 шкіл з усієї України, які подали заявку на участь у проекті, лише 126 шкіл стали фіналістами програми (3 школи Закарпатської області).

У Мукачівському районі фіналістом проекту стала Горондівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів. Учитель англійської мови та керівник англомовного табору „Dream” Марина Софілканич наприкінці травня відвідала тренінг у Львові, на якому доктор філософії, викладач Орегонського університету (США) Леслі Опп-Бекмен та аташе з питань культури та освіти при Посольстві США в Україні Кевін Маккой пояснювали принципи та методи роботи у пришкільних англомовних таборах. Окрім спеціального тренінгу, який пройшли українські вчителі англійської мови зі шкіл-фіналістів проекту „GoGlobalcamps”, допомагати українським школярам удосконалювати вивчення англійської мови в Україну приїхали волонтери із 38 країн світу. За умовами цього конкурсу горондяни теж виграли приїзд іноземного волонтера. До Горонди приїхало двоє волонтерів – інженер з Єгипту Майкл Манкріус та майбутній учитель англійської мови, волонтер-українка із Вінниці – Анастасія Іванчіхіна. Окрім них у школі продовжує роботу волонтер Корпусу Миру США Френсіс Кресотті, який також допомагатиме в роботі табору, повідомили в ЗІППО.

На подвір’ї школи відбулося урочисте відкриття англомовного табору „Dream”. Усіх гостей школярі вітали піснями, танцями, танцювальнимфлешмобом. Вітаючи дітей із початком роботи табору, усі дорослі насправді їм трішки заздрили, адже школярі мають унікальну можливість, граючись, удосконалити свої знання з англійської мови, без якої у сучасному глобалізованому світі неможливо стати впевненою та успішною людиною. Англійською мовою спілкується понад 55% усіх мешканців нашої планети, це мова світової науки та бізнесу, міжнародної політики та туризму. Перед людиною, яка володіє англійською мовою, відкривається і стає ближчим увесь світ, стираються кордони, зникають мовні, культурні та расові відмінності, тому присутні на святі дорослі знову і знову закликали школярів максимально використати надану їм унікальну можливість безкоштовного вивчення мови, інвестуючи отримані знання у своє щасливе та успішне майбутнє, щоб стати ближчими до світової спільноти не лише географічно, а й ментально.

Джерело: osvita.uz.ua

 

16 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів