Україна виступає за конкретну програму співробітництва з ЄС

Переговори з підписання Плану дій “Україна-Європейський союз” повинні привести до спільного вироблення конкретної програми співробітництва з ЄС, заявив Президент Леонід Кучма, передає Інтерфакс-Україна.

 

Відповідальність за реалізацію програми візьмуть на себе як Україна, так і ?вропейське співтовариство, підкреслив Леонід Кучма під час зустрічі з прем??р-міністром Нідерландів Яном Балкененде 29 червня у Стамбулі на самміті НАТО, повідомила прес-секретар глави держави Олена Громницька.

Леонід Кучма підкреслив, що на нинішньому етапі для України принципово важливою ? перспектива одержання статусу країни з ринковою економікою, а також питання доступу на ринки товарів і послуг, лібералізації візового режиму й низка інших проблем, що забезпечать інтереси українських підпри?мств і громадян.

"У випадку якщо ?вропейський союз не буде готовий до таких рішень, переговори з підписання Плану дій варто продовжити для того, щоб, не обмежуючи себе в часі, вийти на прийнятні для України умови вза?модії", - сказав Президент України.

Під час зустрічі Ян Петер Балкененде подякував Леоніду Кучмі за особисту підтримку в питанні повернення до Нідерландів низки малюнків XV-XV?? сторіч з колекції Франца Кенігса, відзначили в прес-службі Президента України.

 

30 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів