Богдан Андріїв провів зустріч із членами організації роботодавців Ужгорода

Богдан Андріїв провів зустріч із членами організації роботодавців Ужгорода
Ужгородський міський голова Богдан Андріїв зустрівся напередодні з членами міської організації роботодавців, яку очолює директор «Турбогазу» Михайло Качур. Зустріч провели на заводі «Електродвигун».

 

Поспілкуватися з мером прийшли керівники 15 найбільших ужгородських підприємств – крім очільників «Турбогазу» та «Електродвигуна», були присутні керівники та представники «Гроклін-Карпати», ТОВ «Унгвайер», видавництва «Закарпаття», ВАТ «Закарпатавтотранс», заводу «Конвектор», «Ужгородської швейної фабрики», «Патенту», машинобудівного заводу «Тиса», ТОВ «Автоспортсервіс СІНТ», ПАТ «Закарпатвтормет», механічного заводу, юридичної компанії «Колегіум».

На початку Богдан Євтафійович поділився з бізнесменами напрацюваннями та найближчими планами, розповів, які роботи за кошти міського бюджету вже зроблено і що заплановано, зокрема про ремонти доріг, тротуарів, а також внутріквартальних територій, реконструкції фасадів будівель, відновлення вуличного освітлення тощо.

«Ви – найбільші платники податків, тому повинні знати, на що витрачаються кошти міського бюджету», – зазначив Б.Андріїв.

Основною ж темою розмови стало питання  надання пільг зі сплати земельного податку у 2017 році, а фактично пролонгація вже діючих пільг. Зібралися, за словами Богдана Андріїва, завчасно, щоб не приймати важливі рішення похапцем, перед Новим роком, щоб пільгами могли користуватися вже з 1 січня 2017 року. Це питання розглянуть на сесії міськради.

Богдан Євстафійович наголосив: міська влада готова до максимальної співпраці, розуміючи, що сьогодні підприємствам надзвичайно складно працювати в існуючих економічних умовах. Їм готові йти назустріч, особливо, коли видно приклади успішного господарювання та віддачу:  підприємству надали пільгу на земельний податок, приміром, на 400 тисяч гривень, а воно сплатило до бюджету більше 4 мільйонів податку на доходи фізичних осіб.

Як зазначила присутня на зустрічі керівник фінансового управління міської ради Леся Гах, нема жодних питань до землевласників, проте є питання до окремих землекористувачів. Зокрема, щодо того, наскільки ефективно використовують земельні ділянки.

Було домовлено, що у найкоротші строки організація роботодавців актуалізує інформацію щодо надходжень до місцевої казни від діяльності окремих суб’єктів господарювання, які орендують приміщення на територіях підприємств, які були на зустрічі, щоб аргументовано пояснити депутатам міської ради необхідність надання пільг зі сплати земельного податку.

Торкнулися також питання фінансування профтехучилищ, що зараз повністю лягло на міський бюджет. Керівники підприємств зауважили, що і перераховують кошти ПТУ, і виплачують заробіток студентам під час практики, а ті, лише закінчили навчання – виїжджають на заробітки. Тому домовилися зустрітися наступного місяця і запросити директорів профтехучилищ, щоб вирішити питання із підготовкою фахівців потрібних спеціальностей та якось упорядкувати ситуацію з набором. Бо виходить так, що міська влада кошти на ПТУ виділяє, роботодавці так само несуть фінансові витрати, а в підсумку робітника на підприємстві так і не бачать.

Михайло Качур також виступив із пропозицією залучити підприємства, які виявлять бажання, до святкувань Дня Ужгорода. Зокрема, провести бізнес-форум, продемонструвати гостям міста, зарубіжним партнерам, потенційним інвесторам результати роботи та бажання до співпраці. Міський голова запевнив – тільки «за» таке рішення.

На завершення зустрічі Богдан Андріїв звернувся до усіх присутніх: міська влада відкрита до діалогу, готова підтримувати всі позитивні починання та забезпечувати максимальне сприяння. Якщо виникають якісь питання чи непорозуміння (людський фактор, на жаль, виключати не можна) – попросив звертатися особисто до нього. І запропонував такі зустрічі зробити систематичними. Це буде на користь для обох сторін – і влади, і бізнесу. Виграє від цього в підсумку Ужгород та ужгородці, - повідомляють на сайті міської ради Ужгорода.

 

17 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів