Менше фанатизму - радять лікарі жінкам-трудоголікам

Менше фанатизму - радять лікарі жінкам-трудоголікам
Бо є ризик серйозно захворіти.

 

Медичне дослідження попереджає жінок-трудоголіків, що платити за надмірні професійні амбіції доведеться здоров'ям.

Жінки, які виснажливо працюють, можуть захворіти на рак, діабет, артрит чи здобути захворювання серця, повідомляє виданняThe Sun.

Нове дослідження з'ясувало, що жінки, які протягом 30-ти років працюють 60 годин на тиждень, потроюють свій ризик одержати саме такі хвороби.

Рівень ризику "здійснює поганий поворот після 50 годин на тиждень", і навіть жінки, котрі витрачають 40 годин на тиждень за роботою, підвищують свої шанси одержати смертельні хвороби.

Дослідження може здаватися гендерно несправедливим, однак, як видно з висновків лікарів, чоловіки можуть працювати більше без таких самих наслідків для здоров'я.

Професор з державного університету Огайо Аллард Дембе стверджує, що жінки стикаються з подвійною небезпекою, тому що їм часто доводиться працювати інтенсивно протягом багатьох годин, при цьому беручи на себе "левову частку сімейної відповідальності".

Він переконаний, що вже у 20, 30 та 40 років прекрасна половина людства програмує себе на проблеми, які виникнуть пізніше в житті."Жінки — особливо ті, котрі мають жонглювати кількома ролями, відчувають вплив інтенсивної роботи, і це може створити основу для різноманіття хвороб та навіть для інвалідності", — розповів професор.

Дембе та його команда проаналізували опитування 7500 осіб, щоб встановити зв'язок між кількістю робочих годин і ймовірністю захворіти.

Чоловіки, які працювали довше у віці від 41 до 50 років, частіше страждали на артрит, ніж їхні "ліниві" однолітки, однак насправді мали нижчий ризик хвороб серця, легень і депресії, ніж ті, хто мав лише 40 чи менше робочих годин на тиждень.

Робота була опублікована у журналі Occupational and Environmental Medicine.

 

18 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів