Квіти на вашому підвіконні: прості поради для догляду

Квіти на вашому підвіконні: прості поради для догляду
Немає жодної дівчини, жінки, яка не любила б квіти!

 

Адже квіти – це не тільки прикраса будинку, кімнати або балкона, а ще й спосіб розслабитися після важкого робочого дня. Адже всі знають, що зелений колір діє заспокійливо на нервову систему, а це позитивно впливає на настрій і працездатність. Життя в гармонії із природою дозволить Вам відкрити в собі сховані таланти та риси свого характеру. Догляд за ними це завжди приємно. І ми хочемо, максимально полегшити Вам це завдання!

Головне - робити все вчасно

Доглядаючи за кімнатними квітами, насамперед, орієнтуйся на сезон. Адже кожна операція з догляду за квітами має відбуватися з різною періодичністю і в найбільш відповідний для цього час. Навесні рослини пробуджуються після зимового "відпочинку", дають нові паростки, багато які починають цвісти і тому вимагають більше поливу. Влітку рясний полив потрібен у жаркий і посушливий період. Восени вологість збільшується, зростання рослин сповільнюється, і тому потреба в поливі зменшується. А взимку полив зводиться до мінімуму.

Удобрювати кімнатні рослини слід у період інтенсивного росту - з весни і до кінця літа. Боротьба зі шкідниками актуальна влітку, коли вони активізуються. Для більшості рослин зміна горщика проводиться навесні, коли вони прокидаються від зимового сну, а нові корені ще не сформовані.

Вибір місця і освітлення

Відразу після придбання кімнатної рослини на час адаптації помісти її ізольовано від інших квітів, щоб у разі прояву якогось захворювання вона їх не заразила. А потім вибери постійне місце квітці і без потреби її не переставляти. Якщо рослина відчуває дискомфорт, її листя може пов'янути, пожовтіти або взагалі обпасти.

Домашнього освітлення буває недостатньо для кімнатних рослин, а тому намагайся ставити найбільш світлолюбні квіти і рослини з соковитим листям на підвіконня і в зони, куди потрапляє сонячне світло, наприклад, амариліс, лілія, бегонія, герань, кактуси, цикламен тощо.

Для багатьох рослин не рекомендується попадання прямих сонячних променів, їм краще перебувати в розсіяній тіні, наприклад, для аралії, диффенбахії, потоса, сансевієрії, фікуса, філодендрона, циссусу.

У добре затінених місцях чудово почуваються, наприклад, аглаонема, азалія, антуріум, аспарагус, аспідістра, калатея, маранта, папороть, сенполія, традесканція тощо.

Оптимальна температура і вологість

Найбільш оптимальною температурою для більшості кімнатних рослин є 20-25°С, а в холодну пору року - не нижче 18-20°С. Дуже небезпечними для кімнатних квітів є різкі перепади температури. Також більшість рослин не любить протягів і близького розташування джерел тепла. Вологість повітря має бути 30-50% і вище, що легко можна створити за допомогою обприскування водою.

Рекомендації з поливу і підкормки

Кожен вид рослини вимагає певної норми і графіку поливу та внесення добрив залежно від сезону і вегетативної фази, однак існують і загальні правила для всіх кімнатних квітів:

•поливайте кімнатні рослини помірно, попередньо перевіривши вологість землі в горщику;

•вода для поливу квітів має бути кімнатної температури або трохи теплою, але не холодною;

•бажано поливати кімнатні рослини не свіжою, а відстояною або талою водою;

•горщики з квітами бажано тримати у піддонах, щоб туди стікала зайва вода, і коріння рослин не загнивало;

•обприскуйте водою тільки ті рослини, які вимагають такого догляду;

•кількість внесеної підкормки має не перевищувати норму, зазначену в інструкції;

•не слід підгодовувати кімнатну рослину, якщо ти її нещодавно придбала, пересадила в інший горщик або переставила на нове місце.

 

18 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів