Контроль за діяльністю КП «Мукачівводоканал» - на розгляді депутатської комісії міськради

Контроль за діяльністю КП «Мукачівводоканал» - на розгляді депутатської комісії міськради
21 червня в Мукачеві засідала тимчасова депутатська комісія з контролю за діяльністю «Мукачівводоканалу», ініціаторами якої виступили депутати від партії «Відродження» в міській раді. Питань до комунального підприємства, як з’ясувалося під час роботи комісії, є чимало, в тому числі з боку працівників підприємства…

 

Як розповів голова комісії, депутат від партії «Відродження» Олег Казибрід, після тривалого обговорення питань щодо діяльності КП «Мукачівводоканал» було ухвалено кілька ключових рішень. Зокрема, члени комісії вирішили зобов’язати мера призначити керівника водоканалу, оскільки на підприємстві вже більш ніж півроку - тимчасово виконуючий обов’язки. Проте для детальнішого аналізу та планування, чим саме депутати можуть допомогти підприємству, бракує інформації. Тож члени комісії підготували низку запитів – про надання фінансового звіту підприємства, звіту щодо матеріально-технічного стану КП тощо.

«Ми просимо підготувати й звіт щодо роботи юридичного відділу водоканалу, - розповів Олег Казибрід. - Робота цього відділу – вкрай відповідальна. Насамперед цікавить питання, як ведеться претензійно-позовна робота зі споживачами, адже тільки фінансово стабільне підприємство може надавати якісні послуги, - прокоментував О. Казибрід. – Ми ж знаємо, що нерідко боржниками за водопостачання і водовідведення є доволі забезпечені родини, і це при тому, що менш платоспроможні сім’ї, пенсіонери стабільно платять. Борги ж підприємства не виникають з повітря, а, накопичуючись, тягнуть за собою низку проблем.

Так само є питання щодо укладання угод із абонентами, особливо з юридичними особами. Бо нерідко доводиться чути по інших регіонах про випадки (а у нас це треба перевірити), коли великі фірми без лічильників та й взагалі без будь-яких цивілізованих відносин споживають воду, а платять за них зрештою… прості люди. Аби виключити такі моменти, та й отримати відповіді на низку інших питань, ми й хочемо проаналізувати роботу юрвідділу підприємства».

Так само в даному контексті є питання до абонентського відділу: на думку членів комісії, непрофесійність у діях цього структурного підрозділу комунального підприємства очевидна, адже не ведеться навіть звичайний облік абонентів. Відповідно, як може бути налагоджена нормальна робота всього КП, претензійна робота, планування фінансово-господарської діяльності?» - сказав заступник голови комісії Олександр Бердишев.

Депутат і водночас секретар комісії Євгеній Іванюк озвучив свою заяву до поліції щодо порушення законів Водоканалом.

Попри це, члени комісії схвалили проект рішення щодо інформування комунальними підприємствами Мукачева про їхню діяльність на сайті міської ради. Питання буде розглянуте на найближчій сесії міської ради.

Також на засіданні комісії присутні на ньому працівники «Мукачівводоканалу» поскаржилися депутатам на порушення їхніх трудових прав та й загалом – на порушення трудового кодексу. З огляду на це, депутати одразу ухвалили рішення про направлення запиту до комунального підприємства щодо чисельності штату і зарплат (є підозра, що існує проблема з так званими «мертвими душами»).

Для довідки

28 квітня під час чергової сесії Мукачівської міської ради депутати від партії «Відродження» ініціювали створення тимчасової депутатської комісії з контролю за діяльністю комунального підприємства «Мукачівводоканал». Метою створення комісії є контроль за діяльністю, а також всебічна допомога та розробка рекомендацій щодо забезпечення цілодобового водопостачання населенню міста Мукачева. Термін діяльності тимчасової  контрольної – до моменту забезпечення цілодобового водопостачання населенню міста.

 

Прес-служба Закарпатської обласної організації партії «Відродження»

 

22 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів