На Закарпатті лісівники тренувались гасити пожежі

На Закарпатті лісівники тренувались гасити пожежі
Підрозділи лісової охорони ДП «Воловецьке ЛГ» та фахівці управління державної служби з надзвичайних ситуацій України в Закарпатській області за участі державної пожежно-рятувальної частини-провели провели спільні навчання з ліквідації пожежі. Необережне поводження з вогнем - і сильна пожежа в лісі та наслідки необережного поводження в лісі - головне що було презентовано представникам ЗМІ під час показових навчань.

 

Так 23 червня, на Верецькому перевалі (кордон між Львівською та Закарпатською областями) в урочищі Жупанська кривуля було проведено спеціальне об’єктивне тренування.

Згідно з легендою навчань, під час планового патрулювання лісовими масивами на території новоствореного Верхньоворітського лісництва в 20 кварталі, 15 виділ була помічена пожежа. Раніше це була територія агролісів. Полум'я охопило 0, 5 га території лісу. Виникла загроза розповсюдження пожежі. Завдяки спільним зусиллям співробітників ДСНС і Воловецького лісгоспу пожежу було ліквідовано.

Під час навчального гасіння пожежі рятувальники вивели з лісу грибаря, який потрапив в зону небезпеки. Після ліквідації пожежі йому була надана допомога психологів. На місці події також працювали й медпрацівники.

«Вогнем було охоплено 0,5 гектарів. Щохвилини територія, охоплена вогнем, збільшувалася. Прибули 20 працівників Верхньоіерецького лісництва організують розвідку і в міру сил починають гасіння пожежі. Більше 10 рятувальників знаходилися в зоні пожежі. Потім на місце НС виїжджає пожежна дружина і оперативно приступає до гасіння вогню», - розповів директор ДП «Воловецьке ЛГ» Василь Росол.

«Ліквідація подібної пожежі, як правило, пов'язана з високим ризиком як для співробітників лесопожарного центру, так і для фахівців надзвичайного відомства і вимагає від них найвищою підготовки. Це ми сьогодні і постаралися відпрацювати», - розповів начальник 11 державної пожежно-рятувальної частини Микола Гвоздак.

Основною метою проведення такого роду навчань стояло завдання перевірити готовність лісової охорони та рятівників до дій у разі виникнення лісової пожежі й вдосконалити організацію навичок проведення гасіння лісових пожеж, відпрацювати практичні навички лісників з виявлення та гасіння лісових пожеж, а також оцінити готовність відповідних служб та працівників Воловецького лісгоспу до пожежонебезпечного періоду.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

23 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів