Богдан Андріїв зустрівся з найсильнішою людиною України та світу

Богдан Андріїв зустрівся з найсильнішою людиною України та світу
Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв зустрівся сьогодні із володарем титулів «Найсильніша людина України» та «Найсильніша людина світу» Василем Вірастюком та президентом Федерації стронгмену України, чемпіоном і рекордсменом світу Сергієм Конюшком.

 

Відомі спортсмени мають бажання збудувати в Ужгороді спортклуб і презентували Богдану Андріїву комплексну пропозицію спортивних клубів в обласних центрах.

Вартість такого проекту - орієнтовно 300 тисяч доларів, є інвестор, готовий надати фінансування. У планах - це двоповерхова будівля, на першому поверсі - тренажерний зал, де можна займатися різними силовими видами спорту, зокрема, стронгменом, пауерліфтингом, важкою атлетикою. На другому поверсі - роздягалки, кардіозал, фітнес-зал.

Заплановано при спортклубі збудувати також майданчик із трибунами, доріжками для проведення змагань і соціальний майданчик для ужгородців. Від міської влади потрібно сприяння: виділення земельної ділянки – 25-30 соток та підведення туди комунікацій.

Проект матиме і соціальну складову: вдень, коли зали не надто зайняті, тренери проводитимуть заняття для всіх бажаючих. Ужгород потрапив до списку міст, де вивчають питання побудови такого клубу, як одне з міст, де сильні осередки Федерації стронгмену.

Згодом зустріч продовжили з участю депутатів міської ради Ужгорода та керівниками федерацій силових видів спорту області і міста. Гості розповіли, що вже мають досвід реалізації таких проектів у Львові, де незабаром відкриється вже другий зал, а у Вінниці міська рада виділила ділянку і починається будівництво.

Сергій Конюшок наголошував на кількох складових проекту: маючи такі зали, спортсмени не будуть, як зараз, займатися в пристосованих підвалах чи напівпідвалах і зі снарядами, виготовленими кустарно – є сертифіковані; тренери можуть нормально заробляти за рахунок масовості, а спортсмени не змушені постійно ходити до влади і спонсорів із простягнутою рукою; буде можливість займатися тим, хто не може оплачувати повну вартість використання залів; діятиме соціальний проект – масово залучатимуть дітей, підлітків. 

Наголошувалося також, що Ужгород дуже цікавий щодо географічного розташування, спортсменам усієї Європи зручно діставатися до нас на змагання – і на авто, і, наприклад зі скандинавських країн, літаками в Будапешт чи Кошице.

Міський голова Богдан Андріїв відзначив, що приїзд таких відомих спортсменів, які прославляють Україну на весь світ, пропоноване державно-приватне партнерство – хороший стимул до розвитку спортивної інфраструктури. Міська влада Ужгорода готова сприяти реалізації пропозицій Василя Вірастюка та його колег, уже ближчим часом за участю відомого ужгородського спортсмена-силача Олексія Мальцева розглянуть можливість переобладнання однієї з колишніх котелень міста або ж спеціалізовану добудову до одного зі стадіонів Ужгорода, - повідомляють на сторінці мерії у Фейсбуку.

 

24 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів