На Закарпатті – урочистості до Дня Конституції України

На Закарпатті – урочистості до Дня Конституції України
У п’ятницю, 24 червня, в Ужгороді відбулися урочистості приурочені 20-й річниці Конституції України.

 

З цієї нагоди в Закарпатському обласному українському музично-драматичному театрі зібрались громадськість краю, депутати різних рівнів, представники районів області.

До учасників урочистого зібрання з вітальним словом звернувся Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. Він наголосив на важливості ухвалення Основного Закону для країни і всіх її громадян та нагадав, закарпатці теж долучилися до цього процесу. Адже серед народних обранців Верховної Ради другого скликання, яка схвалювала доленосний документ,  були і представники нашої області.

Заступник голови обласної ради Петро Грицик привітав присутніх від імені усього депутатського корпусу облради. Він зазначив, що нині Україна проходить чи не найважче за часи своєї незалежності випробування —на єдність та територіальну цілісність. «Оновлена Конституція України, над якою сьогодні працюють в державі, зміцнить фундамент єдності суспільства та закладе основу для формування сучасної української нації, - наголосив він. - Та слід пам’ятати, що будь-яка, навіть найдосконаліша Конституція, це лише основні напрями великого і складного процесу. Усе інше залежить від консолідації, злагодженості і зкоординованості рішень та дій. Успіх в усіх наших справах прийде тоді, коли кожен громадянин не тільки користуватиметься правами і свободами, а й належним чином виконуватиме свої обов’язки».

Закарпатців-народних обранців Верховної Ради, котра ухвалила Конституцію України 20 років тому, керівники краю нагородили відзнаками.   Почесну Грамоту обласної державної адміністрації від Геннадія Москаля отримали Микола Грабар, Михайло Данча, Орест Климпуш, Іван Коршинський та Михайло Рябець. Почесною грамотою облради нагороджені Сергій Слободянюк, Михайло Товт,  Василь Улинець, Сергій Устич  та Сергій Чейпеш.

Один із тодішніх нардепів, заступник голови Закарпатського крайового осередку політв'язнів та репресованих Іван Коршинський пригадав окремі моменти тієї історичної ночі, коли приймалася Конституція України. Він  зазначив, що закарпатські депутати активно працювали над проектом Основного Закону. За його словами, цей документ увібрав зразки державотворення і світ донині вважає його одним із найкращих.

З нагоди свята присутнім представили і концертну програму за участі митців зі столиці.

Прес-служба Закарпатської ОДА

 

24 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів