В Ужгороді сприятливі умови для розвитку бізнесу, - кажуть експерти

В Ужгороді сприятливі умови для розвитку бізнесу, - кажуть експерти
Експерти визначили інвестиційну ефективність обласного центру Закарпаття "вище середньої". Своїм показником Ужгород випередив таких промислових гігантів як Кіровоград, Запоріжжя і Херсону, однак поступився найближчим сусідам Львову та Івано-Франківську, які стали лідерами рейтингу.

 

У першому кварталі 2016 року в трійку найпривабливіших для інвесторів українських міст увійшли Київ, Львів та Івано-Франківськ. Про це свідчать дані рейтингового агентства "Євро-Рейтинг", передає UBR.ua.

Згідно з рейтингом оцінювання інвестиційної ефективності, вперше за весь час спостереження кращу бальну оцінку продемонстрував Київ - 220 балів, Львів отримав 211 балів, а в Івано-Франківська - 207 балів.

 

Рейтинг цих міст найвищий, ineА, що відповідає максимальній інвестиційній ефективності.

Високу інвестиційну ефективність (ineВ) показали Одеса, Хмельницький, Миколаїв та Луцьк. Інвестиційну ефективність "вище середньої" (ineС) - Дніпро, Тернопіль, Харків та Ужгород.Рейтингова оцінка решти 11 обласних центрів не перевищує середній рівень.

Експерти зазначають, що за чотири квартали чітко сформувалося ядро міст з успішною інвестиційною політикою. До них зараховується Київ, Івано-Франківськ, Львів, Хмельницький, Одеса, Миколаїв. 

Протягом року бальна оцінка цих муніципалітетів не опускалася нижче рівня в 179 балів. А за дев'ять останніх місяців їхній рейтинг перебував в інтервалі від ineА до ineВ.

Решта обласні центри (за винятком Харкова і Херсона, показники яких росли) протягом чотирьох кварталів не демонструвати стабільність. Як правило, вони були схильні до щоквартальних змін, як у сторону зростання, так і зниження. Подібні коливання були пов'язані як з недостатньою інвестиційною активністю, так і з невисокою соціально-економічною віддачею від вкладення коштів у міську економіку.

Рейтинг інвестиційної ефективності обласних центрів України за підсумками І кварталу 2016 року. Експерти очікують збереження присутності в другому кварталі в числі кращих таких міст, як Київ, Хмельницький, Івано-Франківськ, Львів, Одеса та Миколаїв. При цьому не виключено, що Київ може поступитися першою позицією, якщо не поліпшить показники інвестиційної активності.

"Що стосується інших обласних центрів, то вони можуть як покращити, так і погіршити свої результати. Основна причина - відсутність тенденції зростання в інвестиційній сфері і віддачі від інвестицій у вигляді поліпшення соціально-економічних показників. Зміни тим більш ймовірні, що перший квартал, як правило, один з найбільш важкопрогнозованих в інвестиційному плані: дії інвесторів часто можуть не повторювати їхню поведінку річної давності. Тому слід очікувати зміни", - йдеться в дослідженні. 

 

26 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів