В Мукачеві "штурмували" замок

В Мукачеві "штурмували" замок
26 червня в Мукачеві за ініціативи голови громадської організації «Молодіжні Ініціативи Закарпаття» Соболя Дениса, відбулись традиційні змагання з гірського бігу «Паланкова Миля».

 

На «штурм» замку зібралось чимало спортсменів, щоби найшвидше подолати відстань від підніжжя замкової гори до її верхнього подвір’я, де встановлено пам’ятник колишньому господарю фортеці князю Федору Корятовичу.

Організатори підготували дві дистанції для наймолодших учасників та категорії ветеранів 900 метрів та 1900 метрів відповідно. Основна дистанція спочатку вела навколо Замкової гори, а потім стрімко рушала вгору на «штурм» замку через дерев’яні містки над замковими ровами, сходами в баштах і аж до центрального двору. Набір висоти 80 метрів, формат лише вгору, покриття: бруківка, гравій та асфальт. Справне випробування для сильних духом та тілом!

Не обійшлося без нововведень. Цього року хронометраж змагань електронною чіповою системою забезпечила львівська команда «Runstyle», яка виступила технічним партнером та співорганізатором змагань. Це дозволило фіксувати результати з точністю до сотих долей секунди, отримати протоколи за лічені хвилини після фінішу та  повністю виключити людський фактор при проведенні хронометражу. Зазначимо, що ця система використовувалась на Закарпатті вперше.

Першу сходинку п'єдесталу в основній віковій групі серед чоловіків посів минулорічний переможець змагань Сергій Расчупкін кандидат у майстри спорту з легкої атлетики та спортивного орієнтування з результатом 6 хвилин 29 секунд та 3 соті, другу львів'янин Ростислав Карташов, результат 6 хвилин 55 секунд та 94 соті, третю посів ужгородець Віктор Росул, його результат 7 хвилин 9 секунд та 10 сотих.

Серед жінок в основній віковій категорії місця розподілились наступним чином: переможниця Ніна Расчупкіна з результатом 9 хвилин 12 секунд та 14 сотих, друге місце посіла Наталія Шозда  подолавши дистанцію за 9 хвилин 32 секунди та 58 сотих, на третьому місці Олександра Пустовар  з результатом 11 хвилин 9 секунд та 52 соті.

Рекорд «Паланкової Милі», що був встановлений на минулих змаганнях мукачівцем Сергієм Расчупкіним, - 6 хвилин та 9 секунд перевершити не вдалось.

На дистанції 900 метрів в категорії 2003 рік і молодші місця розподілились наступним чином: перший Ткачук Олександр  з результатом 3 хвилини 13 секунд 26 сотих, другий Андрій Годьмаш з результатом 3 хвилини 20 секунд 82 соті, третій Олександр Бабуш 3 хвилини 25 секунд 70 сотих. Серед дівчат першою стала Катерина Цепурдей з результатом 3 хвилини 52 секунди 96 сотих, друга Цепурдей Ніна 4 хвилини 8 секунд 50 сотих, третя Брунцвик Яна 4 хвилини 36 секунд 79 сотих.

Категорія 2002 – 1999 роки. Серед хлопців на дистанції 900 метрів перше місце Борис Вінярський 3 хвилини 3 секунди 11 сотих, друге місце В’ячеслав Недбайлов 3 хвилини 18 секунд 40 сотих, третє місце Віталій Ланецький 4 хвилини 21 секунда 87 соті.

В цій же віковій категорії на довгій дистанції перше місце посіли серед хлопців Артур Немчку з результатом 7 хвилин 46 секунд 12 сотих, серед дівчат Мар’яна Габовда з результатом 11 хвилин 20 секунд 9 сотих, друге місце серед хлопців за В’ячеславом Дякуличем з результатом 8 хвилин 36 секунд та 17 сотих.

Серед ветеранів першим фінішував Олександр Бродніков з результатом 4 хвилини 29 секунд 62 соті, другий Володимир Бабуш з результатом 5 хвилин 4 секунди 35 сотих, третій Володимир Сватко результат 5 хвилин 22 секунд 62 соті.

Переможці, окрім гарних емоцій та пам’ятних грамот отримали сертифікати на солодкі призи від спонсора змагань кав’ярні CAVA.

 

28 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів