В Ужгороді освятили місце, де добре думати про вічне

В Ужгороді освятили місце, де добре думати про вічне
28 червня перед Хрестовоздвиженським кафедральним греко-католицьким собором відкрили парк Марії-Терезії. Освятив зелений куточок владика Мілан під час завершення хресної ходи від Греко-католицької богословської академії з нагоди щорічного святкування перенесення мощів Блаженного Теодора Ромжі.

 

Парк має вимощені бруківкою доріжки, освітлення, лавиці, а в центрі  - статую Богородиці з піщаного каменю роботи відомого скульптора Петра Матла. Скульптура - копія тієї, яка тут стояла до 1949 року. Зелена зона постала на місці гаражів та сараїв. (До війни тут був палісадник жіночої семінарії та монастиря сестер-василіянок). Надали для впорядкування цю територію Інститут післядипломної освіти та міська влада. Зробила все Мукачівська греко-католицька єпархія своїми зусиллями.

«Зараз можемо милуватися площею і парком перед собором. Відтепер маємо перед собою не мур і за ним сміття, а гарне місце відпочинку. Дякую всім тим людям, які жертвували для відновлення парку, які тут працювали. Будемо молитися за те, щоб тут люди культурно поводилися і це місце стало ще однією окрасою Ужгорода", - наголосив під час відкриття владика Мілан.

За словами єпископа, невдовзі з ініціативи добродійників у парку висадять декоративні кущі.

Іванка Когутич для Uzhgorod.net

 

29 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів