У Закарпатській ОДА розповіли, скільки грошей виплатили переселенцям із початку війни з Росією

У Закарпатській ОДА розповіли, скільки грошей виплатили переселенцям із початку війни з Росією
Про допомогу тимчасово переміщеним особам розповіли Наталія Омелянюк, заступник директора департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА та Геннадій Степанов, радник Міністерства соціальної політики з питань внутрішньо переміщених осіб.

 

«За інформацією Регіонального штабу у Закарпатській області тимчасово розміщена 4061 особа (2355 сімей). Усі ці люди мають право звернутися або не звернутися до соціальних установ для взяття їх на облік для подальшого отримання соціальних допомог», - повідомила Наталія Омелянюк.

Щоправда, розмір цієї допомоги є мізерним.

«Якщо людина – пенсіонер або дитина, то отримує близько 900 гривень на місяць. Якщо це доросла працююча людина, розмір допомоги є на 50% меншим. Крім того, внутрішньо переміщені особи можуть звертатися за призначенням різних видів соціальних допомог, як і закарпатці, котрі її потребують», - пояснила Омелянюк.

Окрім того, внутрішньо переміщені особи мають право отримати одноразову фінансову допомогу, обсяг якої дещо перевищує одну тисячу гривень.

За інформацією посадовців, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, із загальної кількості облікованих сімей (починаючи з 2014 року) звернулося за призначенням адресної допомоги 3984 особи. Так, у 2014 році цієї допомоги було виплачено в обсязі 2,6 млн грн. А у 2015 році – вже понад 17,3 мільйони. Цього року переселенці отримали адресну допомогу на загальну суму 7,3 млн грн.

 «Я би хотів звернутися до всіх внутрішньо переміщених осіб і сказати: не слухайте те, що вам розказують. Зараз іде інформаційна війна. І ніхто цю війну не скасовував. Мої номери телефону є в інтернеті. Будь ласка, звертайтеся. Я допоможу всім, чим зможу», - заявив під час прес-конференції представник Міністерства соцполітики Геннадій Степанов.

Зазначалося, що з 2014 року з області уже виїхала 661 сім’я переселенців. Загалом це 1226 осіб. 

uzhgorod.net.ua

 

30 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів