Після зливи на Рахівщині чистили криниці

Після зливи на Рахівщині чистили криниці
Після сходження селі.

 

26 червня   внаслідок сильної локальної зливи в районі с.Луги Рахівського району сформувався інтенсивний місцевий стік з потужними селевими потоками, який, за рахунок захаращеності відходами лісу та побутового сміття, спричинив підтоплення прибережних смуг та дворогосподарств в населених пунктах Рахівського району.

За оперативною інформацією місцевих органів влади, було підтоплено 80 дворогосподарств в тому числі 16 житлових будинків у 3 населених пунктах (с.Луги, с.Богдан, с.Видричка), пошкоджено два мости в с.Луги та зруйновано підпірну стінку із габіонів завдовжки 12 м та висотою 3 м автошляху Рахів– Богдан – Луги. 26 червня  після розчищення підмостових опор, придорожніх канав та русел гірських потічків, вода з території підтоплених дворогосподарств та житлових будинків зійшла самопливом.

27 червня  о 10:00 проведено позачергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС Рахівської РДА.

Комісіями місцевих органів влади продовжується обстеження підтоплених дворогосподарств та будинків, об’єктів бюджетної сфери, інфраструктури, інших об’єктів державної, комунальної й приватної власності та характеру їх пошкоджень.

За інформацією Рахівської районної філії державна установа «Закарпатський обласний лабораторний центр держсамепідслужби України» оброблено протибактеріологічним хлором в с. Луги – 11 будинків, 47 дворогосподарств, 47 туалетів, 31 колодязь; с. Богдан - 1 будинок, 9 дворогосподарств, 9 туалетів, 7 колодязів.

В с. Луги відділенням ДПРЧ-3 м. Рахів згідно із заявками власників дворогосподарств було проведено відкачку води з підвального приміщення житлового будинку та 38 приватних колодязів (близько 700 м3).

 

Нагадаємо, від великої води постраждала Тячівщина.

 

У ДСНС України в Закарпатській області.

 

30 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів