На побите градом добро закарпатців просять гроші у міжнародної спільноти

На побите градом добро закарпатців просять гроші у міжнародної спільноти
У зв’язку з важкими наслідками грозових дощів з градом, які протягом 21-26 червня пройшли у Виноградівському, Іршавському, Мукачівському, Рахівському, Тячівському, Хустському та Ужгородському районах і завдали великої шкоди господарствам населення, голова обласної ради Михайло Рівіс звернувся з відповідним листом до гетьмана Краю Височина ЧР Їржі Бєгоунека щодо сприяння у наданні посильної допомоги постраждалим закарпатцям.

 

У листі зазначається: «Вельмишановний пане Гетьмане! Дозвольте ще раз засвідчити свою глибоку повагу і вдячність за допомогу й підтримку, яку надає Край Височина Закарпаттю у сфері соціально-економічного розвитку територіальних громад.

Сьогодні  я звертаюсь до  Вас  у зв’язку з бідою, яка  застала мешканців нашої області.

Справа в тому, що 21-26 червня 2016 року територією Закарпаття пройшли грозові дощі, що супроводжувались аномальним градом, сильним буревієм та повінню. Внаслідок цього в області пошкоджено покрівлі понад 7 тисяч житлових будинків, 39 закладів бюджетної сфери (охорони здоров’я, культури, освіти, водного господарства), порушено електропостачання населених пунктів. В окремих місцях, внаслідок різкого підняття рівня води у потічках та у малих ріках, пошкоджено дорожнє полотно доріг місцевого значення. Негативного впливу стихії зазнали 54 населені пункти Рахівського, Виноградівського, Іршавського, Мукачівського, Свалявського, Тячівського, Хустського, Ужгородського районів та м. Мукачево.

Оскільки  ресурсів  обласної та місцевої влади недостатньо  для подолання наслідків  стихії, просимо Вас розглянути  питання щодо можливості надання посильної допомоги потерпілому від стихії населенню Закарпатської області у прийнятний для Вас спосіб».

Такого листа Михайло Рівіс направив і  гетьману Пардубіцького краю ЧР Мартіну Нетолицькому, головам Кошіцького та Пряшівського самоврядних  країв СР Зденку Требулі та Петеру Худіку.

Прес-служба облради

 

30 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів