Закарпатець вбив пенсіонера

Закарпатець вбив пенсіонера
Досудове розслідування щодо раніше судимих уродженців Закарпатської та Рівненської областей у навмисному вбивстві, розбійному нападі та крадіжці майна завершив слідчий відділ Білоцерківського відділу поліції ГУНП у Київській області.

 

Як встановило слідство, 17 грудня 2015 року 30-річний уродженець Закарпаття за попередньою змовою з 28-річним уродженцем Рівненської області проникли на подвір`я одного із будинків села Велике Половецьке Сквирського району Київської області, який належить 63-річному мешканцю міста Біла Церква. За допомогою лома, який вони знайшли на подвір`ї, чоловіки пошкодили вікно і потрапили до будинку. Звідти викрали побутову техніку та сантехніку на загальну суму 8610 гривень. 

Після цього чоловіки потрапили до квартири у місті Біла Церква, яка належала пограбованому 63-річному чоловіку. Наступного дня, 18 грудня, зловмисники з балкону квартири помітили, що до будинку приїхав господар на власному автомобілі ВАЗ 2106. 28-річний молодик взяв з тумби у коридорі квартири молоток та разом зі спільником заховався у ванній кімнаті. Коли господар повернувся до зловмисника спиною, той вийшов з ванної кімнати і вдарив пенсіонера молотком в голову. Непритомного чоловіка зв`язали шнурком. 

Через деякий час чоловік прийшов до тями, і зловмисники почали випитувати, де гроші. Коли він знову знепритомнів, злочинці забрали з кишень потерпілого два мобільні телефони марки «Nokia», 3500 гривень та дві зв`язки ключів, серед яких був і ключ від автомобіля. У цей час пенсіонер був ще живим, але розбійники задушили його поясом від куртки.

Працівники кримінальної поліції в ході оперативно-розшукових заходів встановили особи зловмисників, невдовзі їх затримали. 

Досудове слідство закінчене, справа направлена на розгляд суду. Злочини кваліфіковано за ч. 3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло), ч. 2 ст. 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб), п. п. 9, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, зоподіяння смерті іншій людині, вчиненому за попередньою змовою групою осіб з метою приховати інший злочин).

 

01 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів