Закарпатцям відтепер призначатимуть пенсії без зайвих паперів

Закарпатцям відтепер призначатимуть пенсії без зайвих паперів
На Закарпатті з 1 липня запроваджується централізована система призначення та виплати пенсій, повідомили у прес-службі Закарпатської ОДА. Це обговорили на селекторній нараді в.о. начальника головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Наталія Кіш та заступник начальника управління Галина Маслякевич з начальниками підвідомчих управлінь.

 

В ході наради обговорили робочі питання щодо своєчасного запуску нової програми. Начальники районних та об’єднаних управлінь звітували про готовність персоналу та технічного забезпечення до нових методів обслуговування громадян.

Реформування роботи в органах Фонду запроваджується задля осучаснення процесу призначення та виплати пенсій. Нова система дасть змогу відмовитися від величезного паперового документообігу і спростити процедуру прийому та обслуговування громадян, істотно скоротивши час їхнього спілкування з фахівцями Фонду.

Вся інформація про особу, що звертається за пенсією, відразу потраплятиме в електронну пенсійну справу. Цю справу оброблятимуть через централізовану систему призначення та виплати пенсій і вона буде єдиною для всіх управлінь Фонду, захищеною за сучасними стандартами, що унеможливить втрату персональних даних і витік інформації.

Нова система має можливість аналізувати призначення пенсії за всіма варіантами, на які має право особа. Після призначення пенсій на електронну адресу отримувача надходитиме пам’ятка про його права, а на мобільний телефон смс – повідомлення з інформацією про призначення та дату виплати пенсій.

 

01 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів