Навчання СБУ в Ужгороді спровокували справжню інформаційну плутанину

Навчання СБУ в Ужгороді спровокували справжню інформаційну плутанину
Сьогодні у центрі міста Ужгород Служба Безпеки України проводила навчання, під час яких симулювалося захоплення міської ради невідомими озброєними людьми.

 

Журналісти видання Ужгород.нет опинилися на місці навчань саме в момент їх початку і стали свідками того, як розгорталися подальші події. Зрозуміло, що журналісти максимально оперативно повідомили про події на площі Поштовій. При цьому, всі події біля мерії подавалися учасниками навчань максимально правдоподібно, а представники служб, котрі прибули на площу, відповідаючи на питання перехожих, заявляли, що «все серйозно», заперечуючи сам факт проведення навчань.

В підсумку, в інформаційному полі міста склалася картина, котра могла налякати жителів Ужгорода, однак при цьому об’єктивно відображала те, що відбувалося на площі Поштовій. Коли ж пізніше правоохоронці нарешті офіційно заявили про проведення навчань, наше видання одразу ж повідомило про цей факт та попередило своїх читачів, що всі події, про котрі повідомлялося раніше, були саме частиною тренувального процесу силовиків.

Варто зазначити, що подібна ситуація в інформаційному полі склалася напередодніі в місті Суми, де навчання Нацгвардії також спровокували плутанину у ЗМІ та встигли налякати місцевих жителів. Про це сьогодні повідомили і в Нацгвардії України.

Що ж стосується Ужгородської міської ради, то вона вже не вперше опиняється у ситуації, коли спецслужбам доводиться оперативно реагувати на загрози працівникам та відвідувачам мерії. Досить згадати лише численні «замінування» міської ради та регулярні евакуації персоналу і відвідувачів. Не кажучи вже про гранату, знайдену у туалеті головної муніципальної будівлі міста. Відтак подібні навчання вкрай потрібні нашому місту, щоб і справді навчитися боротися та попереджати подібні загрози.

Що ж стосується їх реалістичності, котра нині і стала приводом для серйозних дискусій та звинувачень у бік журналістів, які всього лише висвітлювали події на місці, то вона повинна бути максимальною. Такими, на жаль, є вимоги нинішнього часу.

 

01 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів