На Закарпатті відроджують юнацький спорт, що занепав в останні роки

На Закарпатті відроджують юнацький спорт, що занепав в останні роки
У Батьові на Берегівщині відроджують славні спортивні традиції – цими днями на місцевому стадіоні провела тренування юнацька футбольна команда, створена буквально у червні. Поки що – одна, але невдовзі тут гратимуть команди різного віку, тренера для цього взяли – з чималим досвідом.  

 

Роботи попереду багато, в тому числі на меті – відновлення стадіону, але все можливо, якщо є люди, які мають бажання робити. Такими є місцеві активісти на чолі з депутатом Берегівської райради від партії «Відродження» Василем Хащою, які ставлять собі за мету дати дітям цікавий відпочинок, виховувати здорове покоління.

«Колись Батьово славилося своєю футбольною командою – вона на високому рівні представляла наше селище та й район загалом, – розповідає депутат Берегівської райради, голова фракції партії «Відродження» в райраді Василь Хаща, який протягом тривалого часу був президентом ФК «Батьово». – Проте впродовж останніх років через хронічний брак коштів, занепад стадіону, а також через купу інших причин цей вид спорту в селищі просто занепав. І це при тому, що населений пункт доволі великий – понад три тисячі жителів».  

Василь Васильович пригадує – молодь підросла, хтось почав себе шукати в інших напрямках, галузях, хтось – у спорті, але факт є фактом – якось так сталося, що футболу в селищі не лишилося. «Шкода, бо вид спорту не з тих, що потребує величезних витрат, як, приміром, хокей чи гірськолижний спорт, тож можна було б займати дітей, давати їм перспективу», – каже депутат. 

Від слова – до діла: зібравши кількох меценатів, активістів, Василь Васильович запропонував зробити перший крок – знайти тренера, зібрати молодь і запропонувати їм займатися спортом на серйозному рівні. Ідея отримала підтримку, і вже буквально цими днями втілена в життя – на місцевому стадіоні пройшли перші тренування, які провів новий тренер ФК «Батьово» Володимир Банга (гравець, який провів більше 10 сезонів у команді смт Батьово).

З його слів, наразі в селищі відродили дитячу юнацьку секцію з футболу для дітей різних вікових категорій. «Допомогли голова селищної ради та депутатський корпус, депутат Берегівської райради, а також всі небайдужі люди», - каже тренер.

Наступним етапом у розвитку футболу у Батьові, як розповідає сам Василь Хаща, стане оновлення місцевого стадіону. Тут потрібні значні кошти, зусилля а також, певна річ, бажання місцевої громади. «А ось коли є бажання, то можна багато чого зробити, – каже Василь Васильович. – Я як депутат опрацюю питання виділення коштів на реконструкцію, будемо залучати меценатів, одне слово, зробимо все можливе для того, щоб Батьово знову славилося футболом, щоб місцеві люди мали цікаве дозвілля, а молодь – зайняте сьогодення і перспективне майбутнє».  

Джерело: прес-служба Закарпатської обласної організації партії «Відродження»

 

01 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів