Пінчук виділить у спільний із Соросом проект півтора мільйони гривень

Міжнародний фонд "Відродження" і корпорація "Інтерпайп" заснували Фонд правової допомоги.

 

Як зазнача?ться у прес-релізі, метою новоствореного фонду ? сприяти становленню принципів верховенства права, захисту прав людини (зокрема, правовому захисту соціально вразливих верст населення), реформуванню вищої юридичної освіти тощо.

Зараз Фонд розвиватиме програму "юридичних клінік" в Україні.

"Юридичні клініки" ? це центри безоплатної правової допомоги для захисту прав та інтересів громадян. Нині в Україні ді? 23 "юридичні клініки" при вищих навчальних закладах у 17 областях", - ідеться у прес-релізі "Відродження".

До 2007 року Фонд правової допомоги плану? поширити діяльність мережі "юридичних клінік" в усіх регіонах України. Фінансування проекту з боку корпорації "?нтерпайп" складатиме 1 мільйон 600 тисяч гривень, з боку Фонду "Відродження" ? 1 мільйон 252 тисяч гривень.

"Перспектива розвитку інституту "юридичних клінік" в Україні покращить якість надання юридичних послуг населенню. Більше того, програма створення "юридичних клінік" сприятиме студентам юридичних ВУЗів у проходженні практики і вдосконаленні отриманих навичок у сфері юриспруденції", ? зазначив голова правління корпорації "?нтерпайп" ?гор Ярославцев.

"Спільний проект також передбача? підтримку ініціатив щодо розвитку інших форм правового захисту громадян, зокрема, сприяння судовій реформі. Започаткування програми "юридичних клінік" ? лише першим важливим кроком на шляху створення незалежного Фонду правової допомоги", - підкреслив голова правління фонду "Відродження" Григорій Немиря.

На його думку, Фонд правової допомоги "завдяки підтримці українських балгодійників повинен стати ді?вою національною інституці?ю, що обстою? принципи верховенства права".

Як відомо, про створення Фонду правової допомоги було заявлено Джорджем Соросом і власником "?нтерпайпу", зятем президента Віктором Пінчуком навесні цього року.

"Українська Правда"

 

30 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів