Угорщина фінансуватиме лікування онковорих на Закарпатті

Угорщина фінансуватиме лікування онковорих на Закарпатті
Для встановлення загальної картини онкозахворювань США та Євросоюз запровадили спеціальну медичну програму, на яку виділяються значні кошти. У програмі, яка передбачає скрупульозний статистичний облік, аналіз та обмін даними, задіяна й Угорщина, яка готова залучити до процесу Закарпатську область.

 

Деталі такої співпраці обговорювалися на зустрічі голови ОДА Геннадія Москаля з держсекретарем Міністерства зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Іштваном Міколою та американським бізнесменом Алексом Ровтом.

– Весь світ об’єднався у боротьбі з онкологічними захворюваннями, і вже є передумови для того, щоб зробити цю страшну хворобу виліковною, –  відзначив І.Мікола. – Угорщина переживає економічний підйом і може дозволити собі фінансувати медичні програми, пов’язані з лікуванням раку, й на Закарпатті. Наша співпраця включатиме навчання фахівців, будівництво на Закарпатті спеціальних лабораторій із обладнанням, обмін даними про біологічні зразки тощо.

Геннадій Москаль запевнив, що область надасть повне сприяння угорцям і запропонував вибрати конкретні медичні заклади, які будуть задіяні в програмі.  Цими днями угорська делегація, до якої приєднається  директор Інституту онкології Будапешта доктор Міклош Каслер, огляне Закарпатський обласний клінічний онкологічний диспансер та інші медзаклади області на предмет подальшої співпраці.

Джерело: Іннеса Свіца, beregszasz news.

 

04 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів