Президента вже й Кабмін просить про те, про що просили нардепи і придумав закарпатець

Президента вже й Кабмін просить про те, про що просили нардепи і придумав закарпатець
Кабінет міністрів підтримав і направив президенту пропозицію підписати закон "Про внесення зміни до підрозділу 5 розділу ХХ" Перехідні положення "Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів".

 

"Законопроект був розроблений з метою стимулювання розвитку ринку автотранспортних засобів в Україні та створення для громадян України умов придбання доступних легкових автомобілів для власного використання", - наголошується в повідомленні.

Згідно з документом, пільгові умови ввезення автомобілів будуть поширюватися на осіб, які ввозять для власного використання або на користь інших осіб за договорами купівлі-продажу, міни, поставки, дарування не більше одного автомобіля на рік.

За період дії Закону (до 31 грудня 2018 роки) можливе ввезення на пільгових умовах не більше трьох автомобілів на душу населення.

Крім того, протягом 365 днів з дня реєстрації транспортного засобу, при ввезенні якого були застосовані зменшені ставки акцизного податку, діє заборона на його відчуження.

Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла закон про зниження акцизного податку на ввезення вживаних автомобілів 31 травня.

Перед голосуванням у другому читанні до законопроекту було внесено поправки, згідно з якими знижені ставки акцизу на б / у автомобілі не застосовуються для ввезення транспортних засобів з території країни-агресора або з окупованих територій.

Також знижений акциз не поширюється на автомобілі, вироблені до 1 січня 2010 року або якщо вони були ввезені для перепродажу. Зокрема, в разі зміни власника ввезеного за зниженою ставкою автомобіля протягом року, його новий власник буде зобов'язаний оплатити акцизний податок в повному розмірі. Також кожен громадянин зможе ввести в Україну зі сплатою зниженого акцизу не більше одного автомобіля на рік.

За прогнозами авторів законопроекту, прийняття документа збільшить імпорт б / у автомобілів з ЄС мінімум на 20 тисяч до кінця року, що дозволить збільшити доходи державного бюджету на 1,2 млрд грн.

Джерело: biz.censor.net.ua

 

04 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів