Краще один раз побачити… Представники Єврокомісії відвідали Солотвинський солерудник

Краще один раз побачити… Представники Єврокомісії відвідали Солотвинський солерудник
Експертна місія Європейського Союзу з проведення оцінки загроз і ризиків ситуації, яка склалася на території ДП «Солотвинський солерудник», відвідала селище Солотвино на Тячівщині.

 

Спеціалісти ЄС спільно з угорськими та румунськими фахівцями, а також  представниками Мінприроди, Мінекології, ДСНС, МЗС нашої держави та наукових установ України оглянули, зокрема, провалля на території солерудника та прилеглих до його території вулиць та будинків  у селищі, повідомили у прес-службі Закарпатської ОДА.

«Наша команда прибула на запрошення Урядів України та Угорщини вивчити та оцінити реальну екологічну ситуацію, що склалася на території ДП «Солотвинський солерудник» і селища Солотвино та визначити подальші спільні дії для її подолання. Наш нинішній візит має на меті провести оцінку та здійснити детальний аналіз ситуації. Ми тісно співпрацюємо з представниками центральної та регіональної влади, які безпосередньо мають приймати рішення щодо вирішення проблеми. З нами також працюють і  угорські експерти та українські науковці», -- повідомив керівник групи експертів Єврокомісії Террі Вебб. – За результатами роботи та оцінки ситуації на Закарпатті, ми підготуємо звіт та рекомендації для наступного візиту вузькопрофільних спеціалістів та влади України».

За словами представника Генерального директорату Європейської комісії Едмундса Акітіса, проблема є достатньо глибокою та комплексною та потребує негайного вирішення – йдеться про екологічні, соціальні та економічні наслідки надзвичайної ситуації, яка склалася протягом останніх років. «Ситуація ясна, зараз необхідно розробляти правильні вирішення проблеми», - зазначив він, не роблячи прогнозів.

У Солотвині спеціалісти експертної місії ЄС провели також засідання за круглим столом з керівниками селища та Тячівського району.

Представники експертної місії Європейського Союзу перебуватимуть на Закарпатті до кінця тижня. Протягом цих днів передбачається ряд робочих зустрічей експертів ЄС з вітчизняними фахівцями.

         

 

06 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів