Уряд обіцяє компенсувати населенню ціни на ліки

Уряд обіцяє компенсувати населенню ціни на ліки
У найближчі тижні уряд планує анонсувати запуск в Україні програми з часткової компенсації цін на ліки, так звану реімбурсацію. Чиновники мають намір почати з одних з найбільш поширених захворювань – серцево-судинних. Таким чином, хочуть стимулювати пацієнтів відмовлятися від самолікування. Залишилося знайти для старту програми 200 млн грн.

 

За словами в. о. Міністра охорони здоров'я Віктора Шафранського, з 1 жовтня в Україні планується впровадження програми компенсації цін на ліки для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, передає РБК-Україна.

"Вона буде поширюватися на ліки, які знижують артеріальний тиск. Поки що ми на нарадах дискутуємо про розмір компенсації – чи буде це 100% відшкодування або це буде часткова компенсація, наприклад, 70% або 50% вартості. Можливо, для когось ми впровадимо 100% відшкодування, наприклад, для ветеранів", – каже Шафранський.

За його словами, чиновники підготують проекти нормативно-правових актів Кабміну орієнтовно до 10 липня. 

Шафранський каже, що в Кабміні і МОЗ зараз шукають джерела фінансування програми компенсації цін на ліки на четвертий квартал поточного року.

"Приблизно підрахували, що при компенсації 50% ціни на ліки нам необхідно буде на четвертий квартал близько 200 млн грн.", – розповідає він.

Шафранський зазначає, що компенсація цін на ліки дозволить відійти від самолікування, яке є категорично неправильним методом лікування.

Кілька років тому в Україні вже працювала подібна програма. За словами Шафранського, вона привела до зменшення смертності від серцево-судинних захворювань.

 

 

06 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів