Тарифи на електроенергію зростають, оскільки в цьому зацікавлені олігархи – Радіо Свобода

Тарифи на електроенергію зростають, оскільки в цьому зацікавлені олігархи – Радіо Свобода
Високі тарифи на комунальні послуги та вимоги їх знизити – одна з улюблених тем, яку політики експлуатують, щоб легко завоювати прихильність виборця. Попри таке буденне популістське інформаційне тло, у сфері тарифів дійсно відбуваються речі, що потребують розслідування.

 

Журналісти "Радіо Свобода" проаналізували чергову зміну в тарифоутворенні. Вона, схоже, вкотре призведе до подорожчання електроенергії для споживачів. При цьому обленерго, що здебільшого контролюються олігархами, не надто ощадливо витрачають гроші, зібрані з українців, коли закуповують різні товари у споріднених фірм за завищеними цінами.

До прикладу, два сусідні обласні підприємства з продажу та постачання електроенергіїі – «Львівобленерго» та «Прикарпаттяобленерго» – належать компаніям з орбіти братів Ігоря та Григорія Суркісів, «Донецькобленерго», «Дніпрообленерго», «Київенерго» та «Крименерго» контролює енергохолдинг ДТЕК олігарха Ріната Ахметова, а контрольні пакети ще трьох обленерго – «Сумиобленерго», «Чернігівобленерго», «Полтаваобленерго» – належить фірмам з орбіти олігарха Ігоря Коломойського та росіянина Костянтина Григоришина.

У свою чергу, «Закарпаттяобленерго» та «Волиньобленерго» – належать фірмам, пов’язаним з депутатами від «Опоблоку» Сергієм Льовочкіним та Юрієм Бойком.

Більше про це - у відеосюжеті програми "Схеми".

 

09 липня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів