Адвокат членів "Правого сектору" прокоментував "судилище по-мукачівськи"

Адвокат членів "Правого сектору" прокоментував "судилище по-мукачівськи"
Адвокат ув’язнених у справі резонансних подій 11 липня 2015 року бійців "Правого сектора" Закарпаття Роман Бухтояров прокоментував підсумок засідання, котре проходило в Мукачівському міськрайонному суді 9 липня 2016 року.

 

Судді, пішовши у нарадчу кімнату, розглядати клопотання адвокатів про перенесення засідання для ознайомлення зі справою, після повернення оголосили ухвалу цілком іншого змісту. 

У підсумку, як вже повідомлялось, запобіжний захід (утримання під вартою) усім чотирьом продовжено до 6 вересня. А наступне засідання в справі відбудеться 15 липня в Мукачівському міськрайонному суді, початок об 11-ій.

Також суд не розглянув клопотання захисту про зміну запобіжного заходу, не пояснивши причин. 

Усе, що сталося, юрист називає просто неможливим з правової точки зору.

Пізніше Р.Бухтояров прокоментував підсумки вказаного судового засідання і на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук:

"Суд пройшов швидко, судді діяли, як завжди, в порушення норм кримінального та кримінально-процесуального Закону, плюючи на все і виконали вказівку свого господаря Петьки Солодкого, продовжили строки тримання під вартою хлопцям. (...) Ніяких новинок від суддів я не дочекався. Тріо виконавців не зупинили навіть наявність журналістів в залі судових засідань. Вони розважалися по повній. Спочатку залучили двом хлопцям адвокатів за рахунок держави, потім визначили захисникам 30 хвилин для конфіденційного побачення, а коли захисники заявили клопотання про надання їм можливості ознайомитися з матеріалами справи, пішли в нарадчу кімнату. Вийшовши з нарадчої кімнати, швиденько продовжили строк тримання під вартою хлопцям і покинули залу засідань.(...)

Ось так відбувалося судилище по-мукачівські. А, вибачаюся, не хотів образити прокурваторів. Вони сьогодні також блиснули розумом. Прокурори за ціле засідання видавили з себе три фрази: є ризики, знищать докази, погоджуюсь з думкою судді".

 

10 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів