За півроку від закарпатців для української армії надійшло понад 80 мільйонів гривень

За півроку від закарпатців для української армії надійшло понад 80 мільйонів гривень
Протягом січня-червня 2016 року задля зміцнення національної армії з доходів мешканців Закарпатської області до держбюджету спрямовано понад 80,3 млн грн військового збору. Вказана сума на 18,7 млн грн перевищує минулорічні надходження за відповідний період.

 

Червневий внесок закарпатців на потреби армії – більше 16,7 млн грн. Ця сума збору суттєво більша середньомісячних надходжень минулого року, що в першу чергу є результатом поетапного виведення з «тіні» доходів працюючого населення та ознакою ефективної деклараційної кампанії, – вважають фахівці територіальних органів ДФС області.

Зауважимо, що військовий збір сплачується саме з легальних доходів, тому питання легалізації зарплати в умовах військового протистояння на сході набуває особливої ваги. Таким чином, кожен закарпатець з офіційним працевлаштуванням щомісяця робить особистий фінансовий внесок в обороноздатність України.

В ГУ ДФС у Закарпатській області нагадують, що сплата військового збору обов’язкова у тому випадку, якщо виникає податкове зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб. Цей момент повинні врахувати працедавці та інші податкові агенти, яких закон зобов’язує нарахувати і сплачувати ці податкові платежі.

Водночас звертаємо увагу, що платники, які задекларували доходи отримані від особи, яка не є податковим агентом та/або іноземні доходи за наслідками 2015 року, зобов’язані самостійно сплатити до бюджету суму військового збору до 1 серпня поточного року.

ДФС у Закарпатській області

 

11 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів