Словацька нафтогазова компанія придбала дозвіл на розробку газових родовищ Закарпаття

Словацька нафтогазова компанія придбала дозвіл на розробку газових родовищ Закарпаття
Провідна словацька нафтогазова компанія Nafta, що має потужності для зберігання 2,74 млрд куб. м природного газу і здійснює розробку вуглеводневих родовищ біля кордону з Україною, придбала в американської компанії Cub Energy Inc. з активами в Україні за EUR 1,5 млн 50% в Ужгородській газовій площі.

 

Як зазначено в повідомленні Cub Energy, покупцем в операції виступає 100% дочка словацької Nafta - Nafta International B.V. (Нідерланди), що купує 50% у CNG Holdings Netherlands B.V., якій належить 100% в ТОВ "Сі-Ен-Джі" (Ужгородський р-н, с. Вовкове) - власнику спеціального дозволу на промислову розробку Ужгородської газової площі, передає "Інтерфакс-Україна"

"Ми сподіваємося, що цей проект буде першим кроком у створенні портфеля проектів Nafta в Україні", - наведено в повідомленні слова генерального директора словацької компанії Мартіна Бартошовича (Martin Bartosovic).

Згідно з держреєстром, дозвіл було видано в березні цього року підконтрольній Cub Energy компанії "Тисагаз" терміном на 20 років - до 11 березня 2036 року, а в червні його власником стала новостворена "Сі-Ен-Джі". Площа родовища - 301,4 кв. км. До цього "Тисагаз" мала 15-річний спецдозвіл на проведення пошукових і розвідувальних робіт на цій площі.

Cub Energy зазначає, що у рамках підписаної угоди Nafta також профінансує 3D-сейсміку 100 кв. км протягом 20 місяців після закриття операції та буріння впродовж чотирьох років трьох свердловин із виділенням до EUR0,2 млн на додаткові супутні витрати для кожної свердловини.

Гендиректор (CEO) Cub Energy Михайло Афендиков зазначив, що компанія має намір використовувати нафтогазовий досвід Nafta на словацькому родовищі, розташованому поряд із Русько-Комарівським газовим родовищем на 7 кв. км, яке розробляє"Тисагаз". Він уточнив, що початок 3D-сейсміки Ужгородської площі очікується пізніше в 2016 році.

Як повідомлялося, Cub Energy зі штаб-квартирою в Г'юстоні (Техас) та офісом у Києві зараховує себе до п'яти найбільших приватних нафтогазових операторів України. Її найбільшим активом є 35-відсоткова частка в українській нафтогазовій компанії "Куб-Газ", що розробляє Ольгівське, Макіївське, Північно-Макіївське, Вергунське та Крутогорівське родовища в Дніпровсько-Донецькому басейні.

"Велика частина приросту забезпечена за рахунок компанії "Тисагаз", яка провела успішні ремонти свердловин РК-23 і РК-21 наприкінці 2015 - на початку 2016 року. Обсяги виробництва "Тисагаз" у I кв. 2016 року збільшилися до 431 boe/d порівняно з 200 boe/d у IV кв. 2015 року", - йшлося у звіті компанії.

Найбільшим акціонером Cub Energy є бізнесмен М.Афендиков.

 

11 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів