Києву погрожують стотисячним мітингом у вересні, якщо не будуть знижені тарифи. Причетні і закарпатці

Києву погрожують стотисячним мітингом у вересні, якщо не будуть знижені тарифи. Причетні і закарпатці
Відповідну заяву у середу, 13 липня, зробив Володимир Фленько, голова Обласної ради профспілок Закарпаття, розповідаючи про попередню акцію протесту профспілок, котра відбулася у столиці минулого тижня.

 

 «Акція пройшла у Києві минулого тижня. Закарпаття взяло участь досить активно. Від області поїхало на акцію практично 1000 людей. Це була одна із самих потужних акцій, яка відбулася за роки незалежності. Загалом в акції взяли участь 50 тисяч людей. Вони висловили свою недовіру до цін, які на сьогоднішній день склалися у житлово-комунальному господарстві. Думаю, ніхто не очікував, що така акція відбудеться на Закарпатті і що така кількість людей приїде із Закарпаття», - заявив Фленько.

За словами Володимира Фленька, на сьогодні акція протесту не завершена. Наразі профспілки очікують на роботу уряду у напрямку об’єктивної оцінки тарифів та їх зменшення. Якщо ж до осені відповідних дій не буде, профспілки продовжать акцію протесту уже серйознішим масштабом.

«Ми розраховуємо на дві речі: обґрунтовані тарифи і підняття мінімальної зарплати. На сьогоднішній день сама мінімальна зарплата не відповідає ніяким нормам. Тому профспілки ставлять два такі глобальні питання. Ми зібрали велику кількість підписів по всій Україні. Плануємо на вересень, якщо не будуть переглянуті всі ці пропозиції, які внесли профспілки, ще більшу акцію і думаємо що у вересні зможемо зібрати у Києві понад 100 тисяч людей. Склалася така ситуація, що більше мовчати ми не можемо», - заявив Фленько. 

uzhgorod.net.ua

 

13 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів