Журналісти з'ясували, наскільки Москалю вдається виконувати обіцянки

Журналісти з'ясували, наскільки Москалю вдається виконувати обіцянки
15 липня минає рік із моменту, коли Закарпатська область отримала в керівники одного з найбільш епатажних і прямолінійних українських політиків – Геннадія Москаля.

 

За рік на посаді він роздав 33 нових обіцянки, які «Слово і Діло» зафіксувало, щоб перевірити, чи й на далі Геннадій Генадійович є таким правдорубом, як на словах. 

Протягом усього часу, що Геннадій Москаль є об’єктом моніторингу «Слова і Діла», від дав 58 обіцянок, 29 з яких виконав, 9 – провалив. Важливо, що 11 із усіх виконаних чиновником обіцянок були ним реалізовані саме у статусі керівника Закарпаття. Ще 20 публічних зобов’язань голови ОДА мають статус «у процесі виконання». В рейтингу відповідальності губернаторів Москаль посідає 6 місце.

Аналіз тематики обіцянок закарпатського очільника говорить про те, що він найбільше переймається питаннями державного управління та місцевого самоврядування, національної безпеки та соціального захисту.

Найважливішими виконаними обіцянками Геннадія Москаля за час роботи в Закарпатській ОДА, на думку аналітиків «Слова і Діла», є публічне звільнення чиновників-носіїв подвійного громадянства із залученням ЗМІ, мобілізація до лав ЗСУ місцевих контрабандистів та підготовка законопроекту про поновлення кримінальної відповідальності за контрабанду підакцизних товарів.

Всі три обіцянки, які Москалю не вдалося реалізувати на посаді голови Закарпатської ОДА, стосуються його боротьби з «Правим сектором», точніше, окремими представниками добровольчих батальйонів, залучених до контрабанди та кримінальних розбірок у регіоні. Спочатку, в серпні минулого року, він пообіцяв, що представників «ПС» в області не буде. Потім – відправляти до військкоматів цивільних осіб чи військових, що носять балаклави в мирному регіоні, а пізніше заявив, що в добровольчих батальйонів буде вилучатися зброя. Кожна з цих заяв була зроблена в емоційно напружені перші місяці роботи Москаля в регіоні, тож не дивно, що всі вони провалилися.

Найбільш очікуваними обіцянками губернатора, що ще можуть бути виконані, є будівництво сміттєпереробного заводу, відмова від ідеї скорочення лікувальних та освітніх закладів в 2016 році та створення особливої економічної зони під назвою «Закарпатський економічний експеримент».

Цікаво, що, відповідно до дослідження групи Context media, серед найчастіше згадуваних регіональних лідерів Геннадій Москаль посідає 4 місце, поступаючись лише Віталю Кличку, Міхеілу Саакашвілі та Андрію Садовому. Це й не дивно, адже рішучості в реалізації гучних рішень йому не бракує. Про це говорить навіть той факт, що за перше півріччя 2016-го закарпатські митники вилучили у 3,5 разів більше контрабандних цигарок, ніж за аналогічний період минулого року. Якщо поглянути на публічну активність самого Москаля, складену «Словом і Ділом», можна побачити, що найбільше обіцянок він роздав у перший місяць роботи на посаді губернатора – 8. Далі цей показник дещо знизився, проте до нуля впав лише одного разу – в листопаді 2015 року. Весь інший час Геннадій Геннадійович продовжує гучно нагадувати про себе новими публічними обіцянками.

 

 

15 липня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів