В Ужгороді нагородили військових, що захищали аеропорт в Луганську

В Ужгороді нагородили військових, що захищали аеропорт в Луганську
Сьогодні у приміщенні Закарпатського обласного військового комісаріату учасникам АТО вручили нагороди “За оборону Луганського аеропорту”, передає кореспондент УНН.

 

Медалями “За оборону Луганського аеропорту” нагородили 61 військового, з них 12 — посмертно. І це лише перші нагороди захисникам луганського летовища, яке українські військові героїчно утримували в оточенні ворога 146 днів, передає кореспондент УНН.

Окрім того, заступник Закарпатського обласного військового комісара Петро Марко вручив чотири нагороди “Бойовий волонтер України”. Двох учасників АТО нагородили нагрудним знаком “Генерал армії Маргелов”, а десятеро військових отримали відзнаки Начальника Генерального штабу нагрудний знак “Учасник АТО”.

Завершився урочистий захід спільною молитвою за тих, хто загинув, захищаючи рідну землю у Донецькій та Луганській областях.

"146 днів, або майже 5 місяців тривала оборона Луганського аеропорту. Захисники аеропорту не здалися навіть в оточенні, а після їх виходу ворогові дісталися лише зрівняні з землею руїни. Кадри тих страшних подій побачили сьогодні всі, хто прийшов в обласний військовий комісаріат в Ужгороді на нагородження 128-ої бригади та 15 батальйону нагрудним знаком "За оборону Луганського аеропорту", організоване Всеукраїнською спілкою учасників бойових дій в АТО "Побратими України". Нагород удостоїли більше шести десятків закарпатських Героїв, на жаль, дванадцятьох – посмертно. Відзначили і бойових волонтерів, серед яких, до речі, ужгородка Власта Негря. 

Дякую бійцям, які захищали і продовжують захищати нашу країну від агресора. Низько схиляю голову перед рідними загиблих Героїв за те, що виховали справжніх воїнів і патріотів, ми пам’ятатимемо їх подвиг завжди. Велике спасибі волонтерам, які з перших днів військових дій, коли було найважче, дуже допомогли нашим бійцям і продовжують робити це й зараз. 

Запевняю: все, що у моїх силах, все, що може міська влада – ми робимо і робитимемо для наших Героїв, мої двері завжди відкриті для них. Вічна пам’ять полеглим Героям! Слава українській армії! Слава Україні!", - написав на своїй сторінці у Фейсбуку Ужгородський міський голова Богдан Андріїв.

 

16 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів