Обласні чиновники привласнили собі понад 5 мільйонів гривень в сусідній з Закарпаттям області

Обласні чиновники привласнили собі понад 5 мільйонів гривень в сусідній з Закарпаттям області
В Івано-Франківській обл. чиновники обласної державної адміністрації організували злочинну схему привласнення бюджетних коштів, в результаті якої з місцевого бюджету було вкрадено понад 5 млн грн, передбачені на будівництво фортифікаційних споруд в зоні проведення АТО.

 

Про це повідомили у Департаменті захисту економіки Нацполіції, передає 112 Україна.

Повідомляється, що в схему були залучені комерційні структури, через які проводилося "відмивання" коштів. Як зазначили правоохоронці, в 2015 р. між департаментом ОДА та приватним підприємством укладалися договори на загальну суму понад 39 млн грн.

Отримавши кошти, воно закупило матеріали для будівництва захисних споруд за завищеними цінами, а також уклала договір на 17 млн грн на виконання робіт з комерційною структурою, створеною напередодні підписання документа. Бюджетні кошти учасники незаконної схеми переводили в готівку і розподіляли між собою. Всього в кишенях обласних чиновників і комерційних структур осіли понад 5 млн грн.

Військова прокуратура Західного регіону відкрила кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

В даний час правоохоронці проводять обшуки за місцем проживання основныхфигурантов схеми і задіяних у ній осіб.

В ході них було вилучено зброю, набої і гранати, а також печатки різних суб'єктів господарювання та паспорти громадян України, обшуки тривають.

 

21 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів