Ансамбль «Ужгород» виступив в Словаччині

Ансамбль «Ужгород» виступив в Словаччині
Днями відбулися 16-ті Коліновські фольклорні святкування, організовані селом Коліновце (Словаччина) та ФА Калинка Коліновце за підтримки культурно-освітньої організації "Матіца словенська", Фонду Йозефа Салая, ГО «Словацько-Український Центр Партнерства» та управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді Ужгородської міської ради.

 

Цей захід вже традиційно відбувається кожну третю неділю липня та збирає жителів і гостей села. Кожного року у святкуваннях, окрім господарів свята, беруть участь й інші колективи, у тому числі й з-за кордону. На свято завітав і ужгородський колектив - народний фольклорно-етнографічний ансамбль «Ужгород» Ужгородського міського центру дозвілля.

Через несприятливу погоду святкування довелося перенести у будинок культури, але це не зіпсувало атмосферу заходу. Концертну програму оживив своїм виступом Василь Полажинець, який презентував власні твори, чим представив фольклор у нетрадиційній сучасній формі.

Великий успіх мав виступ народного фольклорно-етнографічного ансамблю «Ужгород», який відобразив традиційне мистецтво Закарпаття. Особливо припали до душі слухачам гуцульські, бойківські, та лемківські весільні обрядові твори, які є близькими місцевим колективам із сіл Коліновце, Словінки, Кляви, Великого Фолькмару, міста Прешова.

Про це повідомили на сторінці Ужгородської міської ради у Фейсбуці.

 

22 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів