Закарпаттю "пробили" більше 16,5 мільйонів гривень із держбюджету

Закарпаттю "пробили" більше 16,5 мільйонів гривень із держбюджету
Постановою уряду виділено субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. З суми в понад півтора мільярда гривень, виділених на всю Україну, значні кошти передбачені й для Закарпатської області. Лобіював їхнє виділення для рідного краю народний депутат України Михайло Ланьо.

 

Так, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України, розподіл у 2016 році обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам узгоджений на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між місцевими бюджетами. Переліки об’єктів та заходів, що фінансуватимуться, формуються та затверджуються відповідними місцевими державними адміністраціями, виконавчими органами органів місцевого самоврядування.

Як прокоментував розподіл субвенції народний депутат Михайло Ланьо, незважаючи на тяжку економічну ситуацію в державі, все ж таки вдається лобіювати й отримувати гроші на область. «Перше й основне завдання, яке ставлю я, як народний депутат, і наша політична сила – це будівництво доріг, без них немає розвитку, – каже народний депутат. – Коли будуть якісні автошляхи – до регіону прийде інвестор, турист, зрештою, ми нормально виглядатимемо перед Європою, адже перше враження про Україну в європейців складається з огляду на Закарпаття. І часто це враження не найкраще, бо які дороги у нас – знають усі. Тому партія «Відродження» й надалі лобіюватиме на найвищому рівні питання виділення коштів на будівництво доріг».

Так, до прикладу, обласний центр Закарпаття у рамках субвенції загалом отримає 16,5 мільйона гривень, із яких третина буде спрямована саме на приведення до ладу основних міських магістралей, в тому числі тих, що ведуть до кордону. Так, згідно з документом, на капітальний ремонт вул. Закарпатської виділено 2,7 млн. грн, на капітальний ремонт вул. Собранецької – 3 млн грн. «Приведення доріг до нормального стану – пріоритет, ми мусимо зробити так, щоб європейці, заїжджаючи в область, не лякалися, куди потрапили, а отримували позитивні враження й хотіли ще раз приїхати в Україну. Тому я постійно й стою на одній позиції: Закарпаттю потрібно приділяти особливу увагу, бо наша область – ворота держави в Європу», – додав народний депутат. 

Крім того, зі слів Михайла Івановича, згідно з урядовою постановою, фінансуватимуться з Державного бюджету й проекти з будівництва чи реконструкції об’єктів соціального значення, без яких неможливий подальший розвиток міст і сіл. Мова, приміром, про капремонт фасадів та заміну вікон класичної гімназії в Ужгороді, реконструкція водогону та каналізаційного колектора в обласному центрі; частина коштів (600 тис грн) буде спрямована на об’єкти Міжгірщини тощо.

Проте на цьому робота не завершується, переконує Михайло Ланьо. Ті райони, об’єкти по яких нині не включені до переліку фінансування за рахунок субвенції, теж не залишаться без уваги – вони на черзі. «Я знаю потреби кожного району, багато їжджу по області загалом, щоб вивчати проблеми на місцях. Буду відстоювати позиції області і в подальшому, бо тут жити мені, всім нам і нашим дітям!», – переконує народний депутат.   

Прес-служба Закарпатської обласної організації партії «Відродження» 

 

 

22 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів